Lochem en Zutphen beginnen met #OPLADERS voor opvoeders

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/ZUTPHEN – De gemeenten Lochem en Zutphen lanceren vandaag (3/9) het project #OPLADERS. Hierbij draait het om opvoeden. Het doel: het moet normaal worden om vragen over opgroeien en opvoeden met elkaar te delen en om hulp te bieden en te vragen.

Projectleider Esther Bakker: “Wij zijn ervan overtuigd dat er veel mensen zijn die best iets voor een ander willen betekenen, zo lang dat maar binnen hun eigen leven past. Juist hulp vragen rondom kinderen en jongeren past hier goed bij. Speelafspraakjes, de kinderen ophalen uit school, een keer mee-eten, oppassen of huiswerk begeleiden. Dingen die weinig aanpassing van je dagelijkse leven vragen. Kleine momenten, die voor kind en ouder veel kunnen betekenen.”

Durf te vragen

Wethouder Henk van Zeijts (gemeente Lochem): “Via social media en appgroepen weten we alles van iedereen. Maar wat weet je van het gezin bij jou in de straat? Of die moeder die wat alleen staat bij het schoolplein? Kijk als je buiten bent eens om je heen. Valt jou iemand op die het even te veel is? Een gesprekje aangaan is heus niet gek. Durf vandaag eens te vragen of je kunt helpen. En weet je wat? Dat voelt heel goed. Want van energie geven, krijg je ook energie.”

Iedereen is #OPLADER

Esther Bakker: “Iedereen is een #OPLADER. Je vindt ze dan ook overal. Gewoon, op de plek waar je vaak bent en elkaar ziet. Zoals op het schoolplein. Of bij de sportclub van je kind. Het project #OPLADERS start daarom op basisscholen en andere ontmoetingsplekken. De ene keer help je een handje. De andere keer helpt een ander jou.
Hulp geven gebeurt vrijwillig. Je geeft en ontvangt energie! Met het project #OPLADERS willen we mensen helpen om beide rollen te spelen. Zo zorgen we ervoor dat vraag en aanbod elkaar vinden, ook buiten het al bestaande vertrouwde netwerk om.’

Scholen, sportverenigingen, kinderopvang en individuele inwoners zijn welkom om bij te dragen aan de nieuwe beweging. Wie mee wil doen of projectpartner wil worden kan zich aanmelden via www.mijnopladers.nl.

Deelnemers

Bij dit project zijn naast de gemeente Lochem en Zutphen ook de gemeente Heerde, zorgregio Midden IJssel Oost Veluwe, Yunio, De Plu, CBS Arcade, KC de Bongerd, De spreng, NJI (monitor) betrokken. De financiering komt tot eind 2021 uit
regionale projectgelden regio.

Website: www.mijnopladers.nl