Lochem 2 kampioen; 1e elftal mist rechtstreekse promotie

0
Feest voor Wijhe '92 naar de 2-3 overwinning op Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN – Het is een cliché, maar vreugde en verdriet liggen inderdaad dicht bij elkaar. Bij Sportclub Lochem kunnen ze er over meepraten. Nadat het 2e elftal zondagochtend door de tweede keer op rij kampioen werd, verspeelde het eerste de kans op rechtstreekse promotie door verlies tegen Wijhe ’92. Witkampers speelde gelijk tegen KCVO (2-2).

Lochem 2 had aan een puntje genoeg in de wedstrijd tegen Colmschate ’33. Na 90 minuten stond 5-2 op het scorebord en was dus ruimschoots aan de opdracht voldaan. Het feest kon beginnen.

Spekkoper

Iets na 14.00 uur begon de wedstrijd van het 1e elftal tegen Wijhe ’92. Beide ploegen hadden bij aanvang 55 punten. Wijhe hield Lochem slechts op basis van een beter doelsaldo van de eerste plek af. De winnaar van de onderlinge strijd was spekkoper, met nog 1 competitiewedstrijd te gaan.

De entourage op De Elze was uitstekend. Volle tribune en ook het gehele veld was omzoomt met supporters. Daarvan kwam er veel uit Wijhe. Vuurwerk, bengaals vuur, een grote trom  en gelukkig meest onleesbare teksten op ter plekke vervaardigde borden (zie foto).

Snelle achterstand

Wijhe kwam goed uit de startblokken, terwijl de verdediging van Lochem nog niet helemaal wakker leek. Binnen 5 minuten was het 0-1 door een doelpunt van Tjidde Koopman. Niet veel later was het geluk aan Lochemse zijde. Door een prachtig lobje werd de doelman van Wijhe verschalkt door een eigen verdediger. Daardoor werd het 1-1-. Die stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

Gevaar

Lochem had ook in de 2e helft de handen vol aan de tegenstander. Wijhe was beter in de combinaties en wist meer gevaar voor het vijandelijke doel te stichten dan de Lochemers. Na ruim 10 minuten schoot Marijn Ruiter Wijhe opnieuw op voorsprong (1-2).

Lochem wist de de 75e minuut nogmaals op gelijke hoogte te komen, maar opnieuw was dat niet geheel op eigen kracht. Na een overtreding legde de scheidsrechter de bal aanvankelijk op de rand van het strafschopgebied. Op aangeven van de grensrechter herzag hij zijn beslissing en kreeg Lochem een strafschop. Die werd feilloos ingeschoten door Ruben Boonk (2-2).

lees verder onder de fotogalerij…

Trainer berispt

Trainer Hans van der Hoop van Wijhe wond zich zo op over de penalty dat hij met stoom uit de oren verhaal ging halen bij de grensrechter. Dat kwam hem op een berisping van de scheidsrechter te staan.

Kansen

Lochem kreeg nog wel een paar goede kansen maar trof geen doel meer. Net toen bijna iedereen had verzoend met een remise, kwam Marijn Ruiter van Wijhe in de voorlaatste minuut met een prachtige actie. Wijhe – dat ook met een gelijkspel de beste kaarten zou hebben – is door de 2-3 overwinning virtueel kampioen. Zelfs bij verlies tegen Turkse Kracht kan Wijhe volgende week de kampioensschaal in ontvangst nemen. Het doelsaldo van Wijhe geeft voldoende garantie.

Sportclub Lochem moet volgende week nog uit tegen KCVO in Vaassen. Dat is door het verlies van zondag een verplicht nummer dat schriftelijk kan  worden afgedaan.

Nacompetitie

Daarna kan Lochem zich opmaken voor de nacompetitie en via die weg alsnog opstomen naar de 2e klasse. Het is 50 jaar geleden dat de club op dat niveau acteerde. Met een 2e elftal dat twee keer achtereen kampioen wordt lijkt trainer Henry Golstein in ieder geval verzekerd van nieuw bloed voor het eerste, als dat nodig mocht zijn.

De kampioensschaal van Lochem 2 laat zich nauwelijks fotograferen, maar kampioen zijn ze! (foto: LochemsNieuws)

lees verder onder de foto…

Witkampers

Witkampers speelde zondag met 2-2 gelijk tegen KCVO. De Larenaren staan op een keurige 5e plaats in de 3e klasse B. Die plek staat nu vast, want gezien de puntenaantallen is stijgen of dalen in de laatste wedstrijd niet meer mogelijk.