Living Lochem komt terug met Zomerfeest in augustus

0

LOCHEM – Living Lochem komt terug als Zomerfeest 2017. Op een ander moment in het jaar en op een andere plak. Op 19 augustus is de Kleine Markt het decor voor een tombola van lekker eten van diverse standjes en foodtrucks, wijnen en speciaal bieren en zomerse muziek van bands en een dj. Het plein wordt één groot terras.

Trots
De organisatoren van Living Lochem – dat altijd in juni werd gehouden op de Markt – schrijven in een persbericht dat ze erg trots zijn op wat ze hebben neergezet: ‘Een stadsbreed evenement, waar iedereen zich welkom kon voelen. Dat is goed gelukt. Groter en meer dan wij vooraf hadden kunnen en durven voorzien.’ Ook de beoogde laagdrempeligheid is goed uit de verf gekomen, zo menen dat initiatiefnemers. Net als het streven om meer aandacht te geven aan ouderen. Dit kwam onder meer tot uiting middels een seniorencafé in een leegstaand aan de Markt.

Drie edities
Dankzij veel enthousiaste Lochemers, die inhaakten op Living Lochem ontstonden tot nu toe drie verrassende edities van het evenement. Naast het al genoemde seniorencafé was er één groot Living Lochem kinderdagverblijf, georganiseerd door samenwerkende dagverblijven in Lochem. Diverse horeca bedrijven runden samen een restaurant en er waren veilingen voor een lokaal goed doel.

Grote kluif
De organisatoren schrijven: ‘Het evenement Living Lochem groeit en groeit, daar waar onze organisatie ondanks vrijwilligers en zeer loyale sponsoren eigenlijk klein blijft. Goed te overzien met korte lijnen. Maar om die enorme veelzijdigheid aan activiteiten tot in de puntjes te organiseren, een hele grote kluif. En daarbij is het steeds moeilijker te blijven verrassen! Laten we vooropstellen dat wij als organisatie onverminderd enthousiast zijn, maar wel zoekend zijn naar een concept waar wij één of meerdere wat kleinere evenementen onder de hoede van Living Lochem kunnen gaan voeren. Zo kunnen we onze beschikbare tijd beter verdelen.’

Grootste terras
Het Zomerfeest op 19 augustus is het eerste wapenfeit van Living-Lochem-nieuwe-stijl. Het is de bedoeling dat het feest rond 16.00 uur begint en dat de Kleine Markt het gezelligste en grootste terras in de regio wordt. Het motto: Genieten van de zomer, dat doe je samen!

Ook dit keer is de toegang volledig gratis. 

Houd voor meer informatie de Facebook-pagina van Living Lochem in de gaten.