Lezing schrijfster Martine Letterie in bibliotheek Lochem

0
Martine Letterie (foto : Sake Elzinga)

LOCHEM – Schrijfster Martine Letterie geeft op donderdag 28 juli een ‘zomerlezing’ op de partio van de Lochemse bibliotheek. Ze vertelt over de zoektocht naar haar familiegeschiedenis voor haar boek ‘De genen van mijn vader: een familiegeschiedenis van 400 jaar’.

Martine Letterie (1958) schrijft al twintig jaar historische kinderboeken, die meestal gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. ‘De genen van mijn vader’ is een boek voor volwassenen.

Aan de hand van de levensloop van haar voorouders en hun familie geeft ze een inkijkje in het leven in Nederland tussen 1600 en nu. Ze beschrijft hoe succesvolle en minder succesvolle voorouders hun leven leidden. Vluchtelingen, beeldhouwers, inbrekers, hoeren, zilversmeden… ze komen allemaal voor in haar stamboom en in het boek.

De beschrijvingen zijn zo levendig dat ze met dit boek ook een inkijkje geeft hoe de Nederlandse samenleving in de loop van de tijd is veranderd.

De lezing wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Lochem en bij  mooi weer op de patio, aan de Dr. Rivestraat 3. Voor de lezing en in de pauze is er koffie en thee en een drankje. In de pauze worden boeken van de auteur verkocht en door haar gesigneerd.

Kaarten kosten 7,50 euro, inclusief consumpties en zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek.