Duketown Slim en Robert den Hartigh op afterparty’s Blues Rond de Kerk

0
Robert den Hartigh (foto: PR)

LOCHEM – Zaterdagavond (16/7) staat de Kleine Markt in Lochem al vanaf 20 uur bol van de blues. Op het plein wordt dan de vierde Blues Rond de Kerk gehouden met Sean Webster (GB), The First Lady en Ides of May. Na afloop zijn er maar liefst 2 afterparty’s met live-muziek.

Bij Da Vinci treedt Duketown Slim op en bij In den Olden Keyzer beklimt Robert den Hartigh het podium.

Duketown Slim (foto: PR)
Duketown Slim (foto: PR)

Duketown Slim
Duketown Slim is de artiestennaam van Imco Ceelen uit ‘s-Hertogenbosch (duketown). Al vroeg raakte hij in de ban van de akoestische blues. Hij speelde bluesharp bij verschillende bands. Hij legt zich steeds meer toe op de traditionele deltablues uit en zuiden van de Verenigde Staten.

Met een resonator (gitaar met metalen klankkast) op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Met nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk.

Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze Bossche bluesman wanneer hij het genre serveert met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel. Met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel is hij een aanrader voor iedere bluesliefhebber.

In mei van dit jaar verscheen de langverwachte eerste cd. Voor meer informatie: www.duketownslim.com

Zaterdagnacht te horen en zien bij Da Vinci.

Robert den Hartigh
Robert den Hartigh (1976) speelt sinds 1993 rootsmusic, folk en countryblues. Naast het doorleefde Americana-geluid, dat doorklinkt in zijn eigen songs, vertolkt en haalt hij inspiratie uit de Mississippi Deltablues en andere traditionele Amerikaanse rootsmuziek.
Naast de blues- en rootsmusic, speelt Robert af en toe een folktraditional of hillbillysong uit het diepe zuiden van Amerika. Dit doet hij met veel toewijding voor traditie. De songs van Robert den Hartigh hebben allen een eigen verhaal. De intense beleving daarvan komt recht uit het hart. Hij begeleidt zichzelf op steelguitar, mandola, akoestische gitaar en trekharmonica.

Zijn inspiratiebronnen zijn onder andere Charley Patton, Lead Belly, Lightnin’ Hopkins, Woody Guthrie, Jimmie Rodgers.
Zaterdagnacht te horen en zien bij In den Olden Keyzer.