Lente Fair Warkense Molen in teken van Pieck en Palmpasen

0
De Lente Fair bij de Warkense Molen tijdens een eerdere editie (foto: PR)

WARKEN – De jaarlijkse Lente Fair bij de Warkense Molen komt er weer aan. Zondag (14/4) staat het sfeervolle evenement in het teken van Anton Pieck en Palmpasen. De fair is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Het thema Anton Pieck is niet nieuw. Ook dit jaar zijn weer zo’n 60 vrijwilligers en nog eens 20 standhouders gehuld in kleding uit de tijd van de beroemde schilder. De standhouders verkopen vooral streekproducten of geven demonstraties van ambachten.

Toe-Doekaart

Voor kinderen is er opnieuw de bekende Toe-Doekaart. Voor 2 euro kan worden deelgenomen aan 9 activiteiten, waronder deeg-vlechten, koekjes bakken
en het maken van een Palmpasenstok. Tijdens de Fair draait en maalt de molen en in het Bakkerijmuseum worden allerlei broodjes gebakken in de takkenbossenoven. Voor een hapje en een drankje zijn er zowel binnen als buiten voorzieningen aanwezig.

Verloting

De toegangsprijs bedraagt 2 euro (kinderen gratis). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor auto en fiets. Het toegangsbewijs is tevens lot. Er zijn diverse trekkingen en wie geluk heeft gaat met een leuke prijs naar huis.

Informatie

Meer en actuele informatie is te vinden op www.warkensemolen.nl
Adres: Lage Lochemseweg 25, Warnsveld.

Stichting Warkense Molen beheert de 140 jaar oude Warkense windmolen en het bijbehorende Bakkerijmuseum, met de authentieke bakkersoven die nog gestookt wordt met takkenbossen. De twee doelstellingen van de stichting zijn instandhouding van deze
monumenten en vooral: ze werkend aan het publiek te laten zien. Dat wordt geheel gedaan
met vrijwilligers.