Leden De Toekomst verrast met unieke legpuzzel

0
Mirko Egbers tussen stapels puzzels die zijn verdeeld onder leden en steuntroepen van De Toekomst (foto: Sandra Bouck)

LOCHEM – We moeten iets doen om de leden betrokken te houden bij de tafeltennisclub. Met die gedachte ging clublid Mirko Egbers (51) aan de slag. Het resultaat is een unieke legpuzzel die dit weekend werd bezorgd bij de leden, maar ook bij sponsors, vrijwilligers en de leden van de Club van 100. Met de puzzel van 1000 stukjes zij ze wel even bezig.

Een maand geleden kon Mirko niet langer stilzitten, Hij bedacht toen dat, na een jaar pandemie en niet of amper kunnen tafeltennissen, de betrokkenheid bij de club en bij elkaar langzaam weg dreigde te glijden. “Je ziet elkaar niet meer en dan raak je ook zomaar de hele binding kwijt. Dat voelde ik zelf en dat zullen anderen net zo voelen. Je raakt leden kwijt en als die eenmaal weg zijn, heb je ze niet zomaar weer terug’’, zo zegt hij.

Springlevend

”We moesten laten weten dat we nog springlevend zijn. Op 21 februari heb ik het eerste balletje opgegooid richting bestuur, dat er gelijk enthousiast over was. Ik wilde, met nog wat mensen, ook graag een deel sponsoren.’’

Voorzitter Jan Slagt: “Dat vonden wij niet nodig, we zijn geen armlastige vereniging. Dus heeft het bestuur betaald maar ook de Club van 100 droeg graag nog een gedeelte bij.’’ De Club van 100 bestaat uit mensen die de vereniging een warm hart toedragen. Een deel van hun jaarlijkse contributie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de aanschaf van benodigde spullen voor de inrichting van de tafeltennishal terwijl voor de rest van het geld uitstapjes worden georganiseerd. Een beproefd concept voor clubbinding.

Kleurrijk

Het aantal uren dat Mirko kwijt was aan het maken van de puzzel, is niet te tellen maar het resultaat mag er zijn. Een kleurrijke legpuzzel van 1000 stukjes van een tafeltennishal waar, zoals we dat wel kennen van de originele Jan van Haasteren-puzzels en -posters, van alles gebeurt.

Het idee kwam van een poster die ongeveer twintig jaar geleden bij de viering van het 50-jarig bestaan, door een onbekend lid aan de vereniging is aangeboden. Deze poster is gescand en totaal door Mirko gepimpt en ingekleurd. De afbeelding vormt nu het interieur van de Jan Wissinkhal aan de Runmolenlaan.

Collectors-item

Een waar collectors-item is het geworden. Gedrukt in een oplage van 225, uitbesteed aan en geregeld door Lammerdink-Print-Sign-Kleding uit Lochem. De bedoeling is dat ook nieuwe leden een puzzel uitgereikt krijgen.

Mirko Egbers overhandigt de eerste puzzel aan Liesbeth Kok (foto: Sandra Bouck)