Lagere snelheid N348 Eefde-Gorssel niet bewezen veiliger

0
(foto: lokaalgelderland.nl)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
EEFDE/GORSSEL – Het experiment met een tijdelijke verlaging van de maximumsnelheid op de N348 tussen Eefde en Gorssel heeft geleid tot minder inhaalbewegingen en een inderdaad lagere snelheid. Dat concludeert de provincie Gelderland. Of het ook echt veiliger is geworden is niet duidelijk gebleken.

Een jaar geleden paste de provincie de snelheid aan. Geen 80 km/uur meer, maar slechts 60. Afgelopen voorjaar werd de proef beëindigd, om de balans op te maken. Het onderzoek kwam voort uit een roep om aandacht van omwonenden, die klaagden over de verkeersveiligheid.

Resultaten

De resultaten van de proef zijn nu bekend gemaakt. Bewoners zeggen dat de snelheidsverlaging merkbaar was. Daar tegenover staan de weggebruikers die klagen over de langere reistijd. Dit blijkt in werkelijkheid overigens gemiddeld slechts  een halve minuut te bedragen.

Of de lagere snelheid de weg ook echt veiliger heeft gemaakt in de proefperiode is niet bewezen. Daarvoor was de periode mogelijk te kort, zo denkt de provincie.

Het is nog onbekend of de snelheidsverlaging opnieuw wordt ingevoerd. Na de proef is de snelheid weer verhoogd naar 80 km/uur.