Kunstroute Lochem: 45 locaties, 102 kunstenaars

0
Het programmaboekje met plattegrond is verkrijgbaar op verschillende plekken in de gemeente

LOCHEM/GORSSEL – Het is al jaren vaste prik in het paasweekeinde. Dan wordt de Kunstroute Lochem gehouden. Dit jaar zijn er 45 locaties en 102 deelnemende kunstenaars. Daarvan doen er 24 voor het eerst mee. In alle kernen én het buitengebied van de gemeente is wat te zien.

De Stichting Kunst Initiatief Lochem (SKIL) is al 20 jaar de drijvende kracht achter de Kunstroute. Doel is het zo breed mogelijk onder de aandacht brengen van beeldende kunst in en voor de gemeente Lochem.

Het Stadshuus

Bij de locaties gaat het om zowel ateliers van kunstenaars als om een aantal centrale plekken waar meerdere kunstenaars hun werk exposeren. Het Stadshuus in Lochem is het epicentrum van de Kunstroute. Hier zijn werken te zien van 8 kunstenaars. Nieuwe locatie is de oranjerie van ‘Huize Java’, waar schilderijen van Jose van ‘t Hek-Hartman zijn te zien.

Casper Bentsink

Aan de Westenberg 38 zijn de herkenbare schilderijen van Casper Bentsink te zien in zijn eigen galerie. De kunstenaar overleed vorig jaar en zijn nabestaanden stellen zijn werk tentoon als eerbetoon. De galerie is buiten de Kunstroute om op afspraak te bezoeken.

De Imenkamp (Runmolenlaan 25) verleent onderdak aan 5 kunstenaars die zich bezighouden met uiteenlopende kunstvormen en -technieken, waaronder hout, sieraden en fotografie.

Lees verder onder de afbeelding…

Kunstroute 2019: locaties in de kern Lochem (zie routeboekje voor details)

Hoog Langen

Een bijzondere locatie is ook de woonlocatie Hoog Langen (Barchemseweg 87-117). Hier is werk te zien van 7 vrouwelijke kunstenaars, die zich het Deense Dames Kollektief (DDK) noemen. De Dames bedienen zich van verschillende technieken. Ze kwamen bij elkaar vanwege de gedeelde interesse voor Deense/Scandinavische kunst en design.

Het Titaan Collectief

In het gebouw van scoutinggroep De Witte Wieven (Vordenseweg 9) strijkt het Titaan Collectief neer. Dit bestaat momenteel uit 4 vrouwen. Ze schilderen samen, bekijken en beoordelen elkaars werk en stimuleren elkaar. Dit leidt overigens niet tot eenheidsworst. Integendeel, de stijlen zijn divers.

Landgoed Het Haveke

Landgoed Het Haveke (Zutphenseweg 113, Eefde) is, los van de kunst die tijdens het paasweekend is te zien, op zichzelf al een bezoek waard. Het gaat om een 5 hectare groot landgoed. In het koetshuis en in de remise is kunst te zien waarbij het dit keer vooral draait om, het thema ‘paard’. De kunstenaars zijn Elly van de Graaf en Henny Salimans.

lees verder onder de afbeelding…

Kunstroute 2019: locaties in het centrum van Lochem (zie routeboekje voor details)

Het Molendijk

Nieuwe locatie in de Kunstroute is Het Molendijk (Molendijk 4a, Eefde). Hier presenteren zich 3 kunstenaars met zeer uiteenlopende kunstvormen. Er worden ook technieken gedemonstreerd. Hier worden ook creatieve activiteiten van kinderen geboden.

Galerie Nikko

Bij Galerie Nikko op het kleine landgoed De Isselwaard (Mettrayweg 36, Eefde) ontmoeten (schilder)kunst en muziek elkaar. DJ Nikko verzorgt het hele weekend muziek die past bij het soms minimalistische karakter van zijn kunstwerken. Die muziek wordt bovendien gevisualiseerd zodat het een totaalbeleving wordt.

Op zondag 21 april om half 5 speelt het Trio Muze Talenten – getalenteerde studenten van het Hanze Muze Collectief – met een bezetting van piano, saxofoon en cello. Elk lid van dit trio soleert met werk van Beethoven, Chopin of Piazzolla.

Woodbrooke

Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem is het domein van 8 textielkunstenaars die werken onder de naam ‘Zoo-tex’. Te zien zijn zowel 2D- als 3D-werken rond het thema ‘grenzeloos’.

Meer locaties

Andere locaties waar meerdere kunstenaars exposeren zijn onder meer de kerken van Gorssel en Barchem, de Waltakke in Nettelhorst, De Moesgaard in Verwolde, Textielatelier De Binding en Houten Kado & Zo in Laren, Boetiekhotel Bonaparte (Barchem/Lochem) en conferentiecentrum De Heerd in Lochem (Ampsen).

Informatie

Alle informatie is te vinden in een ‘broekzakboekje’ met plattegrond van de gemeente. Deze is verkrijgbaar op de deelnemende locaties, de VVV en in winkels en horecabedrijven.

De Kunstroute wordt gehouden op 20, 21 en 22 april van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op kunstroutelochem.nl of op Facebook

Kunstroute 2019: locaties in de gemeente (zie routeboekje voor details)