Kunstfactor Lochem verlaat Stadshuus

0
Het Stadshuus in Lochem. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Stichting Lochemse Kunstfactor (SLK) verlaat het Stadshuus – het voormalige stadskantoor – aan de Markt 3 per 1 januari. Volgens een persbericht van de stichting heeft het bestuur van het Stadshuus besloten het contract niet te verlengen. Volgens kringen rond het Stadshuus is er sprake van communicatieproblemen en is er ook een huurachterstand ontstaan.

Aderlating
De Kunstfactor maakte drie jaar lang gebruik van de accommodatie en heeft een flink deel daarvan in gebruik. Zo zijn er expositieruimten en hebben een aantal kunstenaars er een atelier. Het vertrek is zonder meer een aderlating voor het Stadshuus, waar verder een aantal bedrijven en organisaties kantoor houden. Ook het repaircafé en de studio van Radio573 zijn er gevestigd. In de kelder wordt gewerkt aan de realisatie van een jongerencentrum.

Onduidelijkheden
In een persbericht schrijft SKL dat in het najaar van 2014 ‘een breed opgezette werkgroep, opgericht door de Kunstfactor, de aanzet gaf voor Het Stadshuus. In juli 2015 is de vereniging Het Stadshuus officieel opgericht als beheerder van het pand aan de Markt. In het afgelopen jaar zijn er onduidelijkheden ontstaan in de samenwerking tussen de Kunstfactor en het Stadshuus.’

Problemen
Verder stelt SKL ook wel in te zien dat er sprake is van flinke problemen in de samenwerking. Het bestuur zegt dat het niet haar keus is om het pand te verlaten. De stichting ziet om naar een andere locatie.

Het bestuur van het Stadshuus kon nog niet worden bereikt voor commentaar.