Koopzaterdag: ‘Valentijnhart voor Lochem’

0
Vorig jaar (2016) sneedt burgemeester Sebastiaan van 't Erve de Valentijnstaart aan. (foto: Tetske Rouweler)

LOCHEM – Een speciale koopzaterdag op 11 februari in het kader van de aanstaande Valentijnsdag. Ondernemers lokken in hun winkel of horecabedrijf met speciale acties, workshops of demonstraties.

Tweede keer
‘Valentijnhart voor Lochem’ wordt voor de tweede keer gehouden. Jaap Matthijssen, voorzitter van de LOV, is opgetogen over initiatief: ,,De winkels en horeca die meedoen, geven die dag iets extra’s. Dat kan in de vorm van een actie, demonstratie of zelfs een leuke goodie.”  Alle deelnemende winkels en horecabedrijven zijn te herkennen door de loper en hartjesballonnen voor de deur.

Taarten
In iedere straat van Lochem wordt een Valentijnstaart door een speciaal persoon aangesneden. Die persoon wordt door de ondernemers uit de winkelstraat uitgekozen. Het moment wordt begeleid met het koor ‘Out of the Box’. Er zijn in totaal vijf taarten, waar vanin zo’n 125 stukken gesneden kunnen worden. Meeëten is gratis maar hierbij geldt wel: op=op.

Cadeaumand
Bezoekers kunnen ook meedoen aan een Facebookactie. Slechts één persoon krijgt de goedgevulde ‘Valentijnhart voor Lochem cadeaumand’. Iedereen kan iemand voordragen, zoals de mantelzorger, een goede vriendin of de eigen partner. De voordracht moet gepaards gaan met geschreven motivatie. Het mooiste, grappigste of liefste bericht wordt uitgekozen. Deze Valentijn wordt nog dezelfde dag verrast. De cadeaumand is gevuld door alle deelnemers aan de Valentijnactie. 

Lees meer over oorsprong van Valentijnsdag:

Valentijnsdag – Wikipedia

In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan.