Koninklijke onderscheiding voor Ben Barink uit Almen

0

ALMEN – Ben Barink uit Almen mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De bijbehorende versierselen werden hem zaterdagmiddag (25/11) opgespeld door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Dit gebeurde tijdens het concert van Muziekvereniging Juliana ter gelegenheid van de heropening van Sportzaal Almeloë
aan de Torenstraat.

Muziekvereniging
Ben Barink is al vanaf 1975 vrijwilliger bij Muziekvereniging Juliana Almen. Eerst als bestuurslid en secretaris en vanaf 2001 penningmeester. Tijdens zijn bestuursperiode heeft Barink veel vernieuwende ideeën naar voren gebracht. Een ervan was het uitnodigen van het bestuur en alle leden voor een ‘hoorzitting’ om te praten over de toekomst van de vereniging. Dit idee leidde zo tot een hogere motivatie en betere opkomst van de leden.

Fondsenwerving
Hij was als bestuurder actief in de fondsenwerving, waaronder de organisatie van rommelmarkten en de inzameling van oud papier om de vervanging van verenigingsuniformen. Hij was betrokken bij de oprichting van de commissie Instrumentenfonds.

Activiteiteiten
Ook voor het organiseren van concerten en activiteiten – zoals het honderdjarig bestaan – de Almense Avond, jubileumfeesten, de solexrace en de hanekraaiwedstrijden werd nooit tevergeefs een beroep gedaan op Ben Barink.

Wekplan
Hij schreef mee aan het Werkplan Sociaal cultureel Werk en de beleidsagenda en onder zijn leiding hield de vereniging van 1989 tot 1999 de muziekexamens van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNF).

Erelid
Op 13 april  van dit jaar nam Barink afscheid als penningmeester maar hij
blijft lid en vrijwilliger van de muziekvereniging. Bij zijn afzwaaien als penningmeester is hij benoemd tot erelid.

Veelzijdig
Ook daarbuiten is/was hij actief. Zo was hij secretaris van het samenwerkingsverband van de vijf muziekverenigingen in Gorssel en bestuurslid van de Kring Lochem, een samenwerkingsverband van alle regionale muziekverenigingen.

Volleybal
Hij was verder vrijwilliger bij Omnivereniging OVERA, penningmeester van de afdeling Volleybal en medeorganisator van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Verder heeft Barink de renovatie van de sportzaal Almeloë en de kantine begeleid en de financiering van de renovatie geregeld.

Mantelzorger
Naast zijn drukke werkzaamheden is hij al meer dan tien jaar mantelzorger voor zijn moeder. Zijn inspanningen en het stimuleren van anderen zijn voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om Ben Barink te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.