Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Sportclub Lochem

0
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve (l) en voorzitter Ger ten Asbroek van Sportclub Lochem poseren met de verleende Koninklijke Erepenning (foto: Jan Brunshorst)

LOCHEM – Sportclub Lochem bestaat vandaag (dinsdag 10 april) precies 100 jaar. Tijdens een receptie voor leden kwam burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve de club verblijden met de Koninklijke Erepenning.

De burgemeester memoreerde dat de geschiedenis van Sportclub Lochem terug gaat naar 1918, maar dat de huidige naam dateert van 1962. Toen werden twee Lochemse voetbalclubs samengevoegd: Blauw-Wit en Koolhazen Dochteren Combinatie (KDC).

Midden in de samenleving
Sportclub Lochem staat midden in de Lochemse samenleving: meer dan duizend mensen zijn binnen de club actief en de vereniging levert een grote bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van de Lochemse inwoners.

Kinderen vanaf 4 jaar maken al kennis met de balsport via de Sport In en Voetbalschool, junioren en senioren spelen in de KNVB-competitie en sinds enkele jaren groeit het meisjes- en vrouwenvoetbal snel.

Betekenis Erepenning
Een Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen of aan sportverenigingen die het vijftigjarig bestaan vieren of een veelvoud van 25 jaar daarboven. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Verhalenserie LochemsNieuws
De komende dagen zet LochemsNieuws de speciale verhalenserie over het verleden van Sportclub Lochem voort met nog 3 afleveren. Vrijdagavond wordt een receptie voor genodigden gehouden in Het Bastion op Sportpark De Elze. Er volgen nog interviews met clubiconen Wim Meutstege, Jaap Jacobs en Art Langeler.

Alle verhalen uit de serie bekijken. Zoek via het zoekveld links bovenaan op ‘SPL100’.