Klimaatmarkt bij Intratuin Lochem op 6 en 27 mei

0
Klimaatmarkt bij Intratuin (foto: PR/Intratuin)

LOCHEM – Intratuin en de gemeente Lochem houden op de zaterdagen 6 en 27 mei een klimaatmarkt. Hier worden consumenten en organisaties geïnformeerd over het verduurzamen van tuin en woning. Bijvoorbeeld door het hergebruiken van regenwater, het creëren van een groendak op overkapping of schuur of het simpelweg plaatsen van een regenton.

Klimaatbewuster leven en werken wordt steeds belangrijker en er zijn tal van mogelijkheden om een zelf een steentje bij te dragen aan een duurzamer wereld. Denk aan vergroenen van de tuin. Tijdens de klimaatmarkt geven de gemeente, leveranciers, LochemEnergie en het waterschap praktische tips. Bezoekers kunnen gratis een workshop volgen over infiltratie en regenwateropslag.

Herkansing

Gert-Jan Holtkamp, sectorhoofd bij de Tuinontwerpstudio van Intratuin Lochem, zegt: “De eerste klimaatmarkt hebben we in 2020 al gehouden bij Intratuin Apeldoorn. De planning was destijds om dit vier zaterdagen te doen bij de Intratuin vestigingen Apeldoorn, Almelo,
Deventer en Lochem, maar door corona kon helaas alleen de eerste zaterdag doorgaan. Toch werd er door de bezoekers in 2020 enthousiast gereageerd op het initiatief en was de opkomst van bezoekers groot.” Dast was aanleiding om de campagne dit jaar opnieuw op te zetten.

Regentonactie

Voor de inwoners van de gemeente Lochem is op 1 april 2023 weer een regentonactie van start gegaan. Inwoners kunnen 25 euro korting krijgen op een regenton naar keuze bij Praxis Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren en Welkoop Gorssel. Bij eerdere regentonacties was hier veel belangstelling voor. In totaal zijn 200 tonnen beschikbaar. Wie interesse heeft wordt geadviseerd er snel bij te zijn. De actie loopt tot 31 december, maar op=op!

Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen. In steeds vaker voorkomende droge periodes betekent dat gratis water voor de tuin en een besparing van drinkwater en de kosten daarvan. Planten geven de voorkeur aan regenwater omdat dit, anders dan leidingwater, geen kalk bevat.

Informatie

De klimaatmarkt vindt plaats op zaterdag 6 en zaterdag 27 mei in en rondom de
Innovatietuin van Intratuin Lochem en is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Wie meer wil weten kan terecht op www.intratuin.nl/lochem. Hier zijn ook de programma’s van beide dagen en bijhorende acties te vinden.