Intratuin weer in kerstsfeer gedompeld

0
Een blik in de grote kerstafdeling van Intratuin (foto: LochemsNieuws)
LOCHEM – Intratuin in Lochem is vanaf maandag (22/10) geheel in kerstsfeer gedompeld. Maandagmiddag waren er meteen al veel bezoekers die zich wilden te oriënteren op de trends van dit jaar. Uit onderzoek in opdracht van Intratuin blijkt overigens dat ‘wij’ Gelderlanders het vroegst zijn met het tevoorschijn halen of kopen van kerstspullen.
Meer dan de helft van de Gelderlanders (56%) gaat onmiddellijk nadat Sinterklaas het land heeft verlaten aan de slag. En sommigen beginnen al als de eerste spullen in de winkel liggen. Intratuin Lochem besteedt dit jaar dan ook aandacht aan de kerstgewoontes in de provincie. ‘Een kijkje in de kerstkeuken’, zo is te lezen in een persbericht.

Lees verder onder de foto…


Kerstboom kopen
Mensen in Zuid-Nederland dichten zichzelf het hoogste cijfer toe voor de eigen kerstversierkunsten. Ze geven zichzelf een 7. Oost-Nederland verheugt zich meer op het kopen van een kerstboom dan West-Nederland. Hoe dan ook: zonder overdrijven kun je zeggen dat Intratuin in Lochem dé kersttrends voor 2018 op een rijtje heeft gezet.

Lokale kersttradities en trends

Intratuin was benieuwd naar de regionale kerstgedachten, gewoontes en trends. Het onafhankelijk onderzoek laat zien dat de meerderheid van Zuid- en West-Nederland hun huis voornamelijk van binnen versiert, een derde van Oost-Nederland daarentegen hangt de kerstversiering zowel binnen als buiten het huis op.

Lees verder onder de foto…

De kerstafdeling van Intratuin met de trends van 2018 (foto: LochemsNieuws)

Snoer in de knoop
Ook de kerst-ergernissen kwamen ter sprake. Inwoners van Noord-Nederland vinden een snoer met lampjes uit de knoop halen het meest irritant. West-Nederland daarentegen hekelt het opruimen van alle kerstversieringen na de kerstdagen het meest.

Het opruimen van de spullen na kerst is ook voor Gelderlanders de grootste ergernis (48%). De inwoners van de provincie beoordelen hun eigen versierkunsten rondom kerst met een gemiddelde van een 6,9.

Lees verder onder de foto…

De aankleding met oog voor detail (foto: LochemsNieuws)
Trend: het wordt een groene kerst!
Naast de lokale kerstgewoontes presenteert Intratuin ook dé vijf kersttrends van 2018. Wat dat betreft wordt het geen witte kerst? De trendwatchers van Intratuin voorspellen voor dit jaar een groene kerst. Dit vertaalt zich in natuurlijke kerstdecoratie: kokodama, dadeltakken, tillandsia en vetplantjes in een glazen bal in de boom. Daarnaast zijn groene kerstboomvervangers – de Araucaria heterophylla (ook wel bekend als de kamerden), een pinusboompje, pinustakken en eucalyptus – helemaal hot.

Naast de algemene groentrend zijn er vijf kersttrends met voor ieder wat wils. Voor liefhebbers van Scandinavische stijl is er ‘Frost Delight’, met rustige en serene kerstversiering en accessoires in grijsgroene poederkleuren. ‘Happy retro’ kent daarentegen geen regels: mix en match er gerust op los

Lees verder onder de foto…
Kerstspullen van A tot Z (foto: LochemsNieuws)

Denim blues
De ‘Denim blues-trend’ is te herkennen aan de denim blauwe kleur en meer robuuste en stoere kerstaccessoires. ‘Floral deluxe’ staat hier weer haaks op en onderscheidt zich door de luxe en haast overdadige uitstraling van de kerstversiering, niet zelden gepaard met behoorlijk wat bloemeffecten. Tot slot, voor de klassieke kerst-fans, de ‘Coming home-trend’ met het traditionele rood, wit, groen.

Inspiratie opdoen
Inspiratie opdoen kan dus vanaf nu. Intratuin Lochem houdt verschillende activiteiten in de aanloop naar kerst. Meer daarover op de website, Facebook en in de winkel. Daar begint kerst al voordat je binnen bent, met veel kerstbomen en een oliebollenkraam voor de deur. [eind tekst]

Voor de deur begint de kerstsfeer al (foto: LochemsNieuws)