Kaartverkoop Wijnfestival Lochem van start

0
Saskia Marsman van de Lochemse VVV toont een toegangskaart voor het Wijnfestival. Ze zijn vanaf nu te koop (foto: PR)

LOCHEM – De voorverkoop voor het Wijnfestival ‘Lochem met Smaak’ dat op 28 oktober wordt gehouden in de Grote Kerk is vrijdag (29/9) gestart. Wie erbij wil zijn kan vanaf nu een kaartje á 7,50 euro bemachtigen. Aan de kassa op de dag zelf kosten ze tien euro.

Lijst
De voorverkoop ging vrijdag van start bij de VVV aan de Kleine Markt. Een aantal mensen had zich eerder al gemeld voor een kaartje en hun naam op een lijst laten noteren. Uiteindelijk worden zo’n 1000 bezoekers verwacht tijdens het evenement dat op zaterdag 28 oktober van 14.00 tot 19.00 uur wordt gehouden.

Deskundig
De bezoekers begeven zich langs stands die in de kerk worden opgesteld. Daar is alle informatie te krijgen over de meest uiteenlopende wijnsoorten uit alle windstreken. ,,Die uitleg komt van van zeer deskundige mensen”, zo belooft vinoloog en secretaris van het Wijnfestival Harry Mengerink. Maar er is meer dan alleen wijn. Creatieve ondernemers presenteren bijpassende hapjes en lekkernijen. Er hebben zich tot nu toe 28 deelnemers gemeld.

Team
Mengerink (te zien en te horen in de video onderaab dit artikel) prijst zich gelukkig met een team van mensen die ervoor zorgen dat ook achter de schermen alles klopt. Dat zijn Helène Schaap, Herman Kerstholt, Jan Coers, Jacques Weijers, Ruud Veeze en Wim Stratingh.

Vrienden
De organisatie is blij dat zich al 72 vrienden van het Wijnfestival hebben gemeld. Zij krijgen een VIP-behandeling. Wie er meer over wil weten kan HIER meer informatie vinden. Samen met sponsors en adverteerders zorgen zij ervoor dat de financiering van het tweejaarlijkse evenement rond komt.

De speciale wijnen die overal in Lochem te koop zijn vinden gretig aftrek. Lees meer over deze wijnen en het festival in een eerdere publicatie op deze site. Klik HIER

Meer informatie op de WEBSITE of FACEBOOK van het festival