Jumbo Lochem bouwt en maakt gloednieuwe start

0
Filiaalmanager Anne Cents (links) en zijn assistent Nathan Endeveld zijn klaar voor de grote operatie. Op de voorgrond een impressie van hoe het moet worden (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het kan de regelmatige bezoekers niet zijn ontgaan. In en om het filiaal van Jumbo in Lochem wordt al sinds april gesloopt en gebouwd. De winkel is momenteel bijna niet meer herkenbaar als Jumbo door de indrukwekkende steigers. Er ontstaat een hypermoderne supermarkt met een geheel nieuwe uitstaling en een nieuwe indeling. Want ook binnen blijft niets hetzelfde en dat leidt vanaf oktober voor een tijdelijke sluiting.

Tussen 18 oktober (13.00 uur) en 24 november is de winkel gesloten. Dat is een forse periode, beseffen ook filiaalmanager Anne Cents en zijn assistent Nathan Endeveld. “Tijdens de verbouwing gaat alles eruit, tot de vloeren en het plafond aan toe. Drie weken slopen en weer opbouwen en dan nog twee weken om de stellingen en koelingen weer te vullen en de winkel verder aan te kleden”, legt Anne Cents uit.

Buiten en binnen

Er is een begin gemaakt met het opbouwen van nieuwe buitenmuren en een representatieve entree. Als deze klus is geklaard worden de oude muren aan de binnenkant verwijderd. Binnen moeten onder meer een liftschacht en een trap naar de personeelsruimten worden verplaatst. De effectieve winkeloppervlakte groeit van 900 naar 1200 vierkante meter.

Na de heropening op 24 november zien de klanten na binnenkomst eerst de ruim opgezette versafdeling, met groente en fruit, schepvis en brood en banket. Nieuw is de verskeuken waar dagelijks verse maaltijden en belegde broodjes worden bereid. “We willen de klant een food experience bieden. De term ‘thuis uit eten’ krijgt bij ons invulling”, aldus Anne Cents. Door de extra ruimte wordt het assortiment groter en breder. Het aanbod van vegan en biologisch producten wordt sterk vergroot.

Kletskassa

Op de plek waar zich voorheen de Mitra slijterij bevond komt het kassaplein. Net als veel andere supers biedt Jumbo na de verbouwing de mogelijkheid om de boodschappen zelf te scannen. Dat kan al in de winkel met een handscanner of via de zelfscankassa’s. Voor klanten die daar niets van moeten hebben komt er iets nieuws: de kletskassa. Daar neemt de kassière de tijd voor de klant en maakt desgewenst een praatje. De supermarkt als sociale ontmoetingsplek dus.

Nathan Endeveld zegt: “We willen de klanten die ondanks alle bouwactiviteiten trouw blijven komen hartelijk bedanken.” Om ze ook tijdens de sluiting van dienst te kunnen blijven verschijnt binnenkort een zeecontainer op het Graafschapterrein. Daar kunnen klanten dagelijks vanaf 12.00 uur met behulp van medewerkers van Jumbo boodschappen bestellen. Die kunnen ze dan twee dagen later tussen 16.00 en 18.00 uur afhalen of thuis laten bezorgen. Dat thuisbezorgen kan uiteraard ook via online-bestellingen vanuit huis.

Heropening

Anne Cents belooft dat de heropening op woensdag 24 november de aandacht gaat trekken in Lochem. Meer daarover wordt later bekend gemaakt.