Jeugdzorginstelling Intermetzo staat op omvallen

0
De vestiging van Intermetzo in Eefde, de voormalige Mettray.

EEFDE/ZUTPHEN – Intermetzo, de instelling die onder meer in de Achterhoek jeugdzorg levert, staat op omvallen. Dat meldt NRC. De problemen ontstonden onder andere omdat gemeenten niet tijdig voldoen aan hun financiële verplichtingen.

Mettray
Bij Intermetzo werken 2300 mensen, die hulp bieden aan 4500 kinderen in de Achterhoek, Flevoland en Utrecht. Vestigingen zijn er onder meer in Zutphen en Eefde. De Zonnehuizen en de voormalige Mettray (Eefde) vallen onder de instelling.

Intern
Een aanzienlijk deel van deze kinderen verblijft intern bij Intermetzo. Het gaat veelal om kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsstroornissen. Een faillissement zou betekenen dat deze kinderen elders moeten worden ondergebracht. Volgens ingewijden zou dat een enorm logistiek drama worden. De cliënten zouden hun vaste behandelaars en begeleiders kwijtraken.

Volgens bronnen van de NRC zou er overleg worden gevoerd met het ministerie van VWS over hoe een bankroet te vermijden. De financiële problemen komen overigens niet uit de lucht vallen. De instelling schrijft al sinds 2012 rode cijfers.