Jerrycans gedumpt in buitengebied Eefde en Harfsen

0
Foto ter illustratie (bron: rgbstock.com)

EEFDE/HARFSEN – In het buitengebied van de gemeente Lochem zijn woensdag meerdere jerrycans gevonden. De inhoud is nog onbekend, maar dergelijke vondsten zijn vaak gerelateerd aan drugsproductie. De politie bevestigt de vondst maar kan er nog weinig over melden omdat het onderzoek nog maar net is gestart.

De recherche, LFO en forensische opsporing onderzoeken de zaak. LFO staat voor Landelijke Faciliteit Ontmantelen en is een politiedienst die in actie komt als er gevaarlijke stoffen in het spel zijn. Het zou gaan om een natuurgebied tussen Eefde en Harfsen, maar de politie bevestigt nog niet. Ook het aantal gevonden jerrycans blijft nog onduidelijk, maar het zou gaan om tientallen.

Opruimen

De Stentor meldt dat minstens één jerrycan lekte, maar de politie bevestigt ook dit niet. Het is gebruikelijk dat de LFO dergelijke vondsten afvoert. De kosten, ook van het eventueel opschonen van de grond, komen meestal voor rekening van de grondeigenaar. Dat kunnen particulieren of overheden zijn. Sinds 2022 geldt een regeling waarbij particulieren de kosten volledig vergoed krijgen, tot maximaal € 200.000. Provincies, gemeenten en waterschappen krijgen de helft van de kosten vergoed tot een bedrag van € 50.000. Eventuele kosten daarbovenop worden volledig vergoed tot maximaal € 200.000.

Voor zeer grote zaken, waarbij bijvoorbeeld sprake is van grootschalige bodem- of waterverontreiniging, wordt maatwerk geleverd.

Lees HIER een vervolgbericht…