Je huis gezonder maken doe je zo!

0
Foto ter illustratie (bron: pexels.com)

(dit is gesponsorde content)
Onze eigen woning is over het algemeen de ruimte waar we de meeste tijd van ons leven spenderen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de ‘gezondheid’ van de woning een directe invloed heeft op onze eigen gezondheid. Hoe gezonder in dit geval de woning is, hoe beter de invloed ook is op jouw gezondheid. Toch zien we anno 2021 helaas nog veel mensen leven in een ongezonde woning. Dit is iets dat je te allen tijde dient te voorkomen en daarom geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het gezonder maken van jouw woning!

Geef bacteriën geen kans

In een gezonde woning zijn zo min mogelijk schadelijke bacteriën aanwezig. Om het ontstaan van schadelijke bacteriën tegen te gaan dien je je aan een aantal basisregels te houden. Enkele voorbeelden van deze basisregels zijn het regelmatig schoonmaken van de woning, het regelmatig verversen van stilstaand water en het regelmatig vervangen van bijvoorbeeld hoeslakens. Door regelmatig schoon te maken zullen er geen stofophopingen in de woning ontstaan die de luchtkwaliteit enorm kunnen verslechteren. Het verversen van stilstaand water is essentieel als het gaat om legionella voorkomen en het vervangen van de hoeslakens is enorm belangrijk om bijvoorbeeld huisstofmijt te voorkomen. Voor veel mensen klinken het opsommen van basisregels als overbodig, maar een groot deel van Nederland houdt zich helaas nog te vaak niet aan deze basisregels. We kunnen je alleen maar aanraden om dit juist wel te doen, door je aan deze basisregels te houden geef je bacteriën namelijk geen kans en houd je je binnenklimaat een stuk gezonder.

Ventilatie

De gezondheid van de eigen woning gaat hand in hand met de mate van ventilatie in de eigen woning. Hoe beter deze geventileerd is, hoe gezonder de woning ook is. De ventilatie zorgt er namelijk voor dat de lucht in de woning niet te lang stilstaat en daarnaast regelmatig ververst wordt. Zo adem je altijd schone lucht in in je eigen woning. Dit is niet alleen goed voor de hersenen, maar ook voor je andere vitale organen! De ventilatie zorgt er daarnaast zoals gezegd voor dat de lucht in de woning niet stil blijft staan. Dit is essentieel als het gaat om schimmelpreventie. Schimmel ontstaat namelijk het snelst in een vochtige ruimte waarin de lucht niet circuleert. De ventilatie is dus niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor de bacterie preventie in de woning!