Jan Ottink te gast in ‘Sandra’s Zomersessies’ [video]

0

LOCHEM/AALTEN – De Lochemse singer-songwriter Jan Ottink was te gast in de Youtube-serie ‘Sandra’s Zomersessies’. Dit speelt zich af op de veranda van countryzangeres Sandra Vanreys uit Aalten. Ze praten, spelen en zingen samen en het komt ook nog te een jamsessie met Jan Kolkman (Normaal, The Heinoos). Samen spelen ze ‘You Never Can Tell’ van Chuck Berry.

Eerder was Jan Ottink ook al te zien in ‘Ruïne-sessies’ van Paul’s Kitchen (video onder dit bericht). Achter beide initiatieven gaat Paul van Druten uit Lichtenvoorde schuil. Hij gaat stad en land af om opnames te maken van liefst regionale artiesten. Deze komen uiteindelijk terecht op zijn Youtube-kanaal. Daar zijn bijna 3000 mensen op geabonneerd en de video’s zijn in totaal al ruim een miljoen keer bekeken.

Paul’s Kitchen

Het kanaal is onder meer bekend door de serie Paul’s Kitchen, waarin voormalig Normaal-gitarist Alan Gascoigne muzikale vrienden ontvangt. Letterlijk in de keuken. Ook daar was Jan Ottink overigens al eens van de partij.

In tijden van corona valt er weinig te filmen als het gaat om live muziek. Daarom bedacht Van Druten in eerste instantie de ‘Ruïnesessies’. Hij nodigde artiesten uit om liedjes te komen spelen bij de fraaie restanten van een boerderij in Miste bij Winterswijk. Daar verscheen ook Sandra Vanreys voor de camera van Paul van Druten. En daar ontstond het idee van ‘Sandra’s Zomersessies.

Vier nummers

Jan Ottink en Sandra Vanreys spelen samen de nummers ‘7 Dage’ en ‘Brugge’ van Jan en ‘De Achterhoek’ dat door Sandra werd geschreven. Als afsluiter zingen ze samen ‘Teach Your Children’ van Crosby, Stills, Nash & Young. De genoemde jam met Jan Kolkman is apart gepubliceerd op het kanaal van Paul van Druten. Er is ook een aparte Zomersessies met Kolkman.

Hieronder de genoemde ‘Ruïnesessie’ met Jan Ottink: