Het zwemseizoen is begonnen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het zwemseizoen is begonnen. Zaderdag (16/5) gingen de buitenbaden in Almen en Gorssel weer open. De Beemd in Lochem beperkt zich voorlopig tot doelgroepzwemmen. En het Leussinkbad in Laren gaat op 30 mei open. Verder is het zwemmen in natuurwater toegestaan.

Bij De Beemd is onder meer het banen zwemmen of aquarobics mogelijk. Hiervoor moet worden gereserveerd en er zijn speciale voorschriften van kracht. Maandag starten ook de zwemlessen weer. In Almen en Gorssel mag de jeugd tot 18 jaar vrij zwemmen.

Het advies is om vooraf de website van het betrokken zwembad te raadplegen voor openingstijden en bijzondere voorschriften.

Natuurwater

De officiële zwemlocaties in natuurwater zijn ook weer open. Ook hier gelden voorlopig nog een aantal voorschriften:

  1. Houd 1,5 meter afstand, ook in het water
  2. Kom alleen of met mensen uit uw eigen huishouden
  3. Blijf binnen de regio van uw eigen woonomgeving
  4. Vermijd lichamelijk contact met anderen
  5. Ga thuis naar het toilet (de toiletten op locatie zijn gesloten)
  6. Was thuis de handen met zeep, minimaal 20 seconden
  7. Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos
  8. Verlaat direct na het recreëren de locatie. Blijf niet onnodig hangen op toegangswegen, trappen en parkeerplaatsen.

De provincie controleert of de regels goed worden opgevolgd en of er sprake is van te grote groepen die de waterkant opzoeken. De provincie kan de zwemplek sluiten voor publiek.

Veilig zwemmen

Zoals altijd geldt: Zwem alleen in de aangewezen zwemlocaties. Binnen de gemeentegrenzen van Lochem zijn dit de zwemplassen op Resort De Achterhoek aan de Ploegdijk en De Vrolijk aan de Wittendijk bij Laren. Een andere populaire locatie is Hambroek bij Borculo.

Op deze plekken wordt de waterkwaliteit, veiligheid en hygiëne regelmatig gecontroleerd. Zwemmen in natuurwater is altijd op eigen risico. Zwemmen in de grote rivieren of kanalen is gevaarlijk en wordt sterk ontraden.

Kijk voor meer informatie op www.zwemwater.nl  of bel met de Zwemwatertelefoon: 026 – 359 99 99.