Jaarwisseling in gemeente Lochem rustig verlopen [video]

0

LOCHEM/GORSSEL – Het algemene beeld is dat de jaarwisseling in de gemeente Lochem rustig is verlopen, al komen er vaak pas later meldingen binnen van schade door vuurwerk en vandalisme. De hulpdiensten waren paraat maar hoefden niet vaak in actie te komen. In de binnenstad van Lochem hielden particuliere beveiligers een oogje in het zeil.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde op de ochtend van Nieuwsjaarsdag 117 meldingen in het hele (grote) werkgebied waarbij de brandweer in actie moest komen. Vorig jaar waren dat er nog 128. In totaal werden 38 mensen met vuurwerkverwondingen naar ziekenhuis of huisartsenpost gebracht.

Gelre Ziekenhuis
Bij het Gelre Ziekenhuis Zutphen werden 2 mensen met vuurwerkletsel binnengebracht. Ze raakten gewond aan hoofd en oog. Het is niet bekend of zij gewond raakten door eigen vuurwerk of door dat van anderen. Beide personen konden na behandeling weer naar huis.

Het ziekenhuis beleefde een onrustige nacht door dronken personen die behandeld moesten worden. De meesten liepen verwondingen op die het gevolg waren van hun dronkenschap. Eén persoon werd binnengebracht met een alcoholvergiftiging.

Brandweer
De brandweer was vooral actief op de Veluwe, waar het een stuk onrustiger was dan in de Achterhoek. Veel branden en brandjes werden daar gemeld. In Hattem werden hulpverleners lastig gevallen door omstanders, zo meldt de VNOG.

Zutphen
In Zutphen had de politie nogal wat te stellen met een automobilist die inreed op agenten en een politiebusje. Dit gebeurde na een achtervolging met meerdere politiewagens. De bestuurder kon uiteindelijk worden aangehouden. In de auto werden drugs en wapens aangetroffen.