2021 begint rustig in gemeente Lochem

0
foto ter illustratie (bron: Image by Free-Photos from Pixabay)

LOCHEM/GORSSEL – De jaarwisseling is in de gemeente Lochem rustig en zonder grote incidenten verlopen. Wel was er, ondanks een algeheel verbod, opvallend veel vuurwerk te zien en te horen. Daaronder zwaar knalvuurwerk van een kaliber dat alleen in het illegale circuit verkrijgbaar is. Er zijn (nog) geen meldingen van schade.

De redactie van LochemsNieuws wenst iedereen een bijzonder goed 2021 met hopelijk veel goed nieuws.

Om middernacht luidden de kerkklokken. Deze werden na enkele minuten overstemd door vuurwerk. Veel minder dan normaal, dat wel. En ook bleef het meest stil op straat. De meeste mensen bleven binnen.

Verkeer

Opvallend was verder dat al snel na middernacht redelijk veel auto’s op weg waren. In voorgaande jaren – waarin veel meer mensen vuurwerk afstaken – was dat altijd een slecht idee. Nu kon het gewoon, zonder te worden bestookt.

En op de ochtend van Nieuwjaarsdag oogden de straten wonderbaarlijk schoon. Slechts op enkele plekken lag vuurwerkafval.

Geen bekeuringen

Waar het vuurwerk vandaan is gekomen is de vraag. Oude voorraad? Illegaal verkregen? Wie het gebruikte riskeerde een forse boete en een strafblad. Voor zover bekend zijn er geen bekeuringen uitgeschreven.

Over de vorige jaarwisseling ontbreken de cijfers over schade in de gemeente. De overgang van 2018 naar 2019 leverde 4000 euro aan vuurwerkschade op. Het jaar daarvoor was dit 1000 euro.