Achtervolging eindigt in Gorssel; verdachte te voet gevlucht

0
Foto ter illustratie (bron: rgbstock.com)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
GORSSEL/DEVENTER – Een achtervolging van een verdachte persoon begon woensdagmorgen (2/1) in Deventer. Op de Ravenweerdsweg in Gorssel ging de bestuurder van de auto er te voet vandoor. In de auto werd de vermoedelijk buit van mogelijk meerdere inbraken aangetroffen.

In de afgelopen nacht werden in Deventer meerdere verdachte situaties gemeld waarbij een Fiat Punto werd gezien. Ook werden er twee inbraken in auto’s gemeld. Rond half vijf vanochtend zagen agenten een auto van hetzelfde merk en model rijden. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Hoge snelheid

De bestuurder negeerde meerdere stoptekens. Hij ging er op hoge snelheid vandoor. Op de Ravenweerdsweg in Gorssel zette de bestuurder het voertuig aan de kant, om er te voet vandoor te gaan. In de auto lag veel, vermoedelijk gestolen, gereedschap.

Zoektocht

Een zoekactie naar de bestuurder, waarbij ook politiehonden en een helikopter werden ingezet, leverde niets op. De verdachte is nog voortvluchtig.

De politie komt graag in contact met bedrijven en/of particulieren die gereedschap missen. Als er recentelijk iets is gestolen, kunnen deze mensen contact opnemen met de politie via 0900-8844.