Inloopbijeenkomst plan Walderpoort, Tramstaat en Larenseweg

0
Detail van een ontwerpschets voor Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. De hele afbeelding is te vinden op lochem.nl

LOCHEM – Na afronding van de herinrichting van Julianaweg, Noorderwal en Molenpoort volgt de aanpak van de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. Donderdag (25 augustus) zijn de plannen te zien tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.

De Walderpoort, op de kop van de Walderstraat, Tramstraat en Larenseweg gaan vanaf het najaar van 2023 op de schop. Er wordt al jaren flink geklaagd door omwonenden over verkeersveiligheid. Te hard rijden, veel (nachtelijk) vrachtverkeer en onveilige omstandigheden voor fietsers zijn velen een doorn in het oog. De bedoeling is dat door herinrichting meer verkeersveiligheid ontstaat.

Stadspoort

De Walderpoort moet een aantrekkelijke toegang tot de binnenstad worden. Net als de Molenpoort – die de komende maanden wordt gerealiseerd – moet een sfeer ontstaan die doet denken aan de historische stadspoorten die Lochem vroeger kende. Op termijn wordt ook de Smeepoort, op de kop van de Smeestraat, aangepakt.

De inloopbijeenkomst is vrij, en zonder aanmelding vooraf, te bezoeken. Er zijn schetsontwerpen te bekijken. Ook wordt een 3D-animatie getoond die een indruk geeft van hoe het gebied eruit gaat zien.

In fasen

Na goedkeuring van de gemeenteraad volgt de aanbesteding. Het is de bedoeling om het werk in fasen uit te voeren, zodat niet alle wegen tegelijk hoeven worden afgesloten.

Informatie is te vinden op lochem.nl/binnenstadlochem. Daar is ook een reactieformulier te vinden. Daarmee kan tot en met 9 september worden gereageerd op de plannen.