Brandweerpost Gorssel zoekt versterking

0
De brandweer van Gorssel in actie (foto: PR)

GORSSEL – De brandweerpost Gorssel is dringend op zoek naar versterking. Op woensdag 7 september wordt een inloopmoment gehouden. Belangstellenden kunnen dan een indruk krijgen van het werk van de vrijwillige brandweer en vragen stellen. Aanmelden kan via een mail aan a.wichers@vnog.nl.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Gorssel kan bijvoorbeeld nieuwe collega’s gebruiken.

Beschikbaarheid

Brandweermensen leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage. Gezocht worden vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen – en bij voorkeur ook werken – in Gorssel. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn. Dat is ook de reden dat wordt gezocht naar mensen die veel thuiswerken of mensen die in Gorssel op locatie werken en overdag van hun baas mogen uitrukken.

Gezocht worden mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Steeds meer vrouwen maken deel uit van de brandweer en vrouwen uit Gorssel worden dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Wie alleen overdag beschikbaar is of in ploegendienst werkt is welkom. De functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook mensen van wie de kinderen overdag naar school gaan en daardoor slechts enkele uren beschikbaar zijn worden gevraagd zich te melden.

Meer dan blussen

Het werk van een uitrukteam van de brandweer bestaat niet alleen uit het blussen van branden. De brandweer is er ook om mensen en dieren hulp te verlenen, zowel bij brand als bij ongevallen. De brandweer komt verder in actie bij ongevallen met gevaarlijke stoffen, bij stormschade en wateroverlast.

Centraal staat dat de kandidaat vrijwilliger als hulpverlener in staat is om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar is ook sprake van spanning, afwisseling en de voldoening na een met succes geklaarde klus is groot. Er wordt gewerkt in de eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team.

Opleiding

De brandweer zorgt voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvangt de vrijwilliger een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Gorssel beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit en uiteraard regelt de brandweer de uitrukkleding.

Werkgevers

Voor werkgevers is het aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig moeten zijn. Wie de brandweeropleiding voltooit kan ook binnen het bedrijf een bijdrage leveren aan de interne veiligheid. De brandweer gaat indien nodig in gesprek met de werkgever van potentiële vrijwilligers.

Meer informatie is te krijgen tijdens het inloopmoment op woensdag 7 september. Binnenlopen kan vanaf 19.00 uur in de brandweerkazerne.

Meer op:
www.brandweergorssel.nl

Andere brandweerposten in de regio kunnen eveneens nieuw talent gebruiken. Kijk op
www.bijdebrandweer.nl voor meer informatie.