Infoavond over Fairtrade koffie voor bedrijven en instellingen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Lochem Fairtrade houdt op dinsdag 12 februari een informatieavond voor bedrijven en instellingen over Fairtrade koffie en thee. Daar wordt onder meer uitgelegd hoe gemakkelijk de stap naar ‘zuivere koffie’ kan worden gezet. Er is inmiddels keuze uit vele merken en soorten.

Lochem is sinds 2014 Fairtrade gemeente en Lochem Fairtrade is de lokale campagnevoerder. Dit is het doel om zoveel mogelijk ondernemingen, horecabedrijven en instellingen te verleiden tot een omschakeling naar eerlijke koffie.

Estafette

Vanaf 12 februari start een estafette waarbij een bedrijf dat de stap heeft gezet het stokje overdraagt aan het volgende bedrijf. De informatieavond wordt gehouden in het Kulturhus aan de Verwoldseweg 1 in Laren. Het duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

De avond begint met een presentatie van Drikus Semmelink, van de bekende koffieschenkerij aan de Markt in Lochem, over ontwikkelingen rond de
koffieteelt in tijden van armoede en klimaatverandering, de betekenis
van Fairtrade en de rol van de gebruikers van koffie en thee.

Daarna bestaat de gelegenheid om kennis te maken met Lochem Fairtrade en welke ondersteuning kan worden gegeven bij een overstap op andere koffie en thee. Ook kunnen bezoekers de verschillende soorten en smaken koffie ervaren.

PLUS Laren

Tijdens de bijeenkomst wordt het eerste estafettestokje uitgereikt aan Theo Beuzel van PLUS Laren. De supermarkt staat bekend als Fairtrade-gezind en heeft veel producten in de schappen staan. Naast koffie en thee zijn er ook eerlijke sappen en chocolade te koop.

Het stokje wordt meteen overgedragen aan het Stadshuus in Lochem. Ook sociaal-cultureel centrum heeft inmiddels gekozen voor Fairtrade.

Fairtrade producten worden met respect voor het milieu geproduceerd en de producenten – meest kleine boeren – ontvangen een eerlijke prijs. Dit leidt tot minder armoede, meer kinderen die toegang tot onderwijs krijgen en betere sociale omstandigheden.

Aanmelden
Ondernemers, die op 12 februari willen komen, wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via fairtradelochem@gmail.com of bij coördinator Pieter Arts, via 06-49132148.

Bekijk hieronder een flyer over duurzaam inkopen: