Home Nieuws Onderwijs Industriële Kring houdt 5e Techniekdag Lochem

Industriële Kring houdt 5e Techniekdag Lochem

0

LOCHEM – Op donderdag 7 november wordt voor de vijfde keer de Techniekdag Lochem gehouden. De Industriële Kring Lochem (IKL) richt zich met dit evenement op de groepe 7 en 8 van het basisonderwijs. Doel is om te laten zien hoe ‘gaaf’ techniek kan zijn.

Voorzitter Martin Bloemen van IKL zegt: ,,Tijdens de Techniekdag laten we leerlingen zien dat er veel verschillende leuke technische banen te vinden zijn in de gemeente. Het doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding. En dat ze weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om in een technische functie bij één van de prachtige bedrijven in Lochem aan de slag te gaan na hun studie.” Volgens de voorzitter geldt dit voor zowel de doeners uit de praktijk als voor denkers in theorie.

Deelnemers

Tijdens de Techniekdag maken de leerlingen van 11 scholen uit de gemeente kennis met bedrijven in Lochem. ,,We hebben dit jaar een aantal nieuwe bedrijven dat de deuren opent voor de jeugd. Dat zijn TKF, FrieslandCampina, Mechanisatie Lochem, Autotechniek Hans Sloot en Julia’’, vertelt Bloemen.

Iedere klas bezoekt drie bedrijven. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. In veel bedrijven gaan de leerlingen een technische opdracht uitvoeren. Hotel Hof van Gelre verzorgt een lunch voor alle harde werkers.

Hieronder een lijstje met deelnemende bedrijven en scholen:

Deelnemende bedrijven Deelnemende scholen
Kreunen Bouw Lochem St. Joseph
TKF De Branink
Innodeen De Vennegötte
FrieslandCampina De Barchschole
Wila Joppeschool
Nijha De Rank
Mechanisatie Lochem Beatrixschool
Mepal Vila 60
Autotechniek Hans Sloot Prins Hendrik school
SafanDarley Meester G. Propschool
Julia Prins Willem Alexanderschool

 

Gastles op school

In de week voorafgaand aan de Techniekdag wordt er een gastles gegeven door de deelnemende bedrijven aan de basisscholen. ,,De gastles is een goede voorbereiding op de Techniekdag. Want er wordt tijdens deze gastles alvast meer over het bedrijf en de werkzaamheden die binnen het bedrijf plaatsvinden vertelt aan de leerlingen”, aldus de voorzitter.

Programma

08.45 – 09.30 uur: Kick-off in de Schouwburg met o.a. de Mad Science Show en een welkomstwoord van wethouder Eric Jan de Haan en Martin Bloemen voorzitter van de IKL.
09.45 – 10.45 uur: bedrijfsbezoek 1
11.00 – 12.00 uur: bedrijfsbezoek 2
12.15 – 13.00 uur: Lunch bij 2e bedrijf
13.15 – 14.15 uur: bedrijfsbezoek 3

Sponsors

De Techniekdag Lochem is een speciale dag georganiseerd door de Industriële Kring Lochem, met medewerker van de deelnemende bedrijven en een aantal enthousiaste sponsors. Dit zijn WILA, SafanDarley, Tap & van Hoff notarissen, Knippenborg Subsidieadvies, Rabobank Coöperatiefonds, Techniekpact Stedendriehoek, gemeente Lochem en Hotel Hof van Gelre.

Exit mobile version