250 scholieren bij Techniekdag Lochem

0
Experimenteren met vuur tijdens de Techniekdag Lochem 2021 (foto: Marlie Nieuwenhuis)

LOCHEM – Donderdag (4/11) werd de Techniekdag Lochem 2021 gehouden. Ruim 250 scholieren uit groep 8 van 10 scholen uit de gemeente verzamelden zich al voor 9.00 uur in de Schouwburg en bezochten van daaruit 13 technische bedrijven. Twee daarvan deden dit jaar voor het eerst mee. Dit waren SignSellers en Olbecon.

De dag werd dansend geopend onder leiding van Sanne Brandt van dansstudio Pop-up. Daarna trokken de leerlingen langs de deelnemende bedrijven. Elk deelnemend bedrijf had een andere activiteit bedacht, zodat een gevarieerd programma ontstond. Zo kregen de kinderen bij WILA een rondleiding door het indrukwekkende gebouw, namen ze een kijkje in de boterfabriek bij FrieslandCampina en mochten ze bij Julia aan de slag met hun eigen inrichting. “Vet, nu heb ik mijn eigen naambordje gemaakt,” riep één van de kinderen bij het verlaten van het bezoek aan SignSellers.

Vuur

Tijdens de kick-off in de Schouwburg sprak wethouder Eric Jan de Haan de scholieren toe, waarna ‘professor Knetter’ van Mad Science het stokje overnam. Meerdere leerlingen werd uitgenodigd om op het podium mee te werken aan een act waarbij onder meer met vuur werd geëxperimenteerd.

De Techniekdag is een initiatief van de Industriële Kring Lochem (IKL) en is opgezet om kinderen enthousiast te maken voor een baan in de techniek. “Als je de kinderen in de gemeente wil laten zien hoe gevarieerd en leuk de technieksector is, kan je ze dat het best in real-life laten zien”, aldus wethouder De Haan.