IKA verzorgt vakanties voor ouderen met zorgbehoefte

0
Op vakantie met IKA (Foto: IKA Achterhoek Liemers)

GORSSEL/HARFSEN – IKA organiseert vakanties voor ouderen die niet zelfstandig op vakantie kunnen of willen. De begeleiding bestaat geheel uit vrijwilligers uit de eigen regio. IKA is in het leven geroepen door de diaconieën van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) Achterhoek en Liemers. In de gemeente Lochem is de diaconie Almen, Gorssel/Epse, Laren, Eefde en Harfsen erbij betrokken.

Dit jaar zijn er twee mogelijkheden om mee te gaan. Van 15 tot en met 22 juni gaan de deelnemers naar Het Bosgoed in Lunteren en van 18 tot en met 25 mei naar Nieuw Hydepark in Doorn. IKA is een niet-commerciële instelling zodat de kosten zo laag mogelijk kunnen blijven. De verzorging door vrijwilligers kan variëren van het uittrekken van steunkousen tot verzorging voor mensen in een rolstoel. Via de vakantie worden mantelzorgers ontlast en is de deelnemer er even helemaal uit.

Aanmelden

Wie mee wil kan zich aanmelden voor 5 maart aanstaande. Deelnemers hoeven niet kerkelijk te zijn. Dit kan via de plaatselijke diaconie waar ook meer informatie is te krijgen.

Bellen of mailen kan ook:
E-mail: toosenhans2@hotmail.com
Telefoon: 0575 – 54 03 94