Ideeënmakelaars ondersteunen mensen met goed plan

0
Ideeënmakelaars Appie Baas en Liesbeth van Rijn (bron: flyer gemeente Lochem)

LOCHEM – Inwoners van de gemeente Lochem die een idee hebben waarmee de leefbaarheid in wijk of buurt kan worden verbeterd, kunnen daarmee terecht bij de ideeënmakelaars van de gemeente. Appie Baas en Liesbeth van Rijn kunnen de bedenker

Onbekendheid
Uit onderzoek blijkt dat nog maar 17% van de inwoners de ideeënmakelaars kennen. Daarom brengt de gemeente ze de komende tijd nog eens extra onder de aandacht. De ideeënmakelaars zijn het eerste aanspreekpunt bij de gemeente voor wie hulp kan gebruiken bij de uitvoering van een goed idee.

Grote en kleine ideeën
Het kan gaan om grote en kleine ideeën en het maakt niet uit hoeveel mensen ermee worden bereikt. Bevordering van de leefbaarheid is het uitgangspunt. De ideeënmakelaars bekijken welke ondersteuning de bedenker nodig heeft en of die is te organiseren. Dan worden de juiste personen of organisatie(s) erbij gezocht. De bedenker krijgt advies over de stappen die het best gezet kunnen worden.

Informatie

Appie Baas en Liesbeth van Rijn nodigen mensen met goede ideeën uit om contact met hen op te nemen. Dat kan via een e-mail aan idee@lochem.nl. Bellen voor een afspraak is mogelijk via:
– Appie Baas: telefoon (0573) 289 345 (maandag t/m donderdag)
– Liesbeth van Rijn: telefoon (0573) 289 385 (dinsdag, woensdag en donderdag)

Rol gemeente
De gemeente Lochem wil ruimte geven aan initiatieven uit de samenleving. Uit onderzoek onder panelleden van Lochem Spreekt blijkt dat initiatieven soms niet van de grond komen, doordat mensen niet weten hoe ze iets moeten aanpakken. Een meerderheid ziet een rol voor de gemeente weggelegd bij initiatieven van inwoners, in de vorm van praktische en inhoudelijke ondersteuning en informatieverstrekking. De ideeënmakelaars zijn hierop het antwoord.

Bekijk hieronder de flyer van de gemeente Lochem over de ideeënmakelaars:

Flyer over de ideeënmakelaars van de gemeente Lochem