Horeca Kleine Markt trapt af met ‘Grand Opening’ [video’s]

0

LOCHEM – De horecabedrijven op de Kleine Markt in Lochem komen maandag (1 juni) met een ‘Grand Opening’ van het (terras)seizoen. Op die dag mag de horeca weer open. Tussen 15.00 en 18.00 uur is er live-muziek. Hiervoor is een echte ‘crooner’ aangetrokken. Zijn naam is Jillesz, oftewel ‘The Voice of Zwolle’ (zie video onder dit bericht).

De ondernemers op de Kleine Markt zijn, meteen na de aankondiging van het Kabinet dat ze op tweede pinksterdag weer open mogen, begonnen met de voorbereidingen. De gemeente gaat voorlopig ruimhartig om met aanvragen om terrassen wat ruimer neer te zetten dan normaal. Een plattegrond die alle bedrijven wat meer ruimte geeft om de tafeltjes ver genoeg van elkaar te kunnen zetten is goedgekeurd.

Gemarkeerde plekken

Hugolien Nobel van Hart van Lochem zegt dat aan alle regels wordt voldaan. Dit houdt in dat binnen alleen met reserveringen worden gewerkt en dat op de terrassen alleen zitplaatsen beschikbaar zijn. De tafels staan op gepaste afstand van elkaar en mogen niet worden verplaatst. Bij Hart van Lochem zijn grote harten op de grond aangebracht als plaatsmarkering voor de tafels. Naar verluidt gaan andere ondernemers dit voorbeeld volgen, maar dan met andere symbolen.

Lees verder onder de foto…

Het terras van Hart van Lochem zijn de plekken waar de tafels horen te staan gemarkeerd (eigen foto)

Jillesz

De Zwolse zanger Jillesz (Jilles Zuiderbaan) is vooral bekend als vertolker van het repertoire van Frank Sinatra. Maar hij brengt ook popsongs uit de periode 1960 tot 1990 en Nederlandstalige meezingers.

De terrassen mogen maandag vanaf 12.00 uur open. De weersvoorspellingen zijn goed dus het bekende credo vol=vol wordt mogelijk van toepassing.