Hoe kun je geld besparen door over te stappen van autoverzekering?

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

(dit is gesponsorde content)
Vrijwel alles is de laatste tijd duurder geworden, zo ook autoverzekeringen. Sommige verzekeraars hebben de premie de afgelopen jaren zelfs flink verhoogd. Hierdoor betaal je mogelijk aanzienlijk meer per maand voor je autoverzekering dan toe je hem afsluit. Wil je geld besparen? Overweeg dan om over te stappen van autoverzekering. In deze tekst vertellen wij hoe je geld kunt besparen door je autoverzekering onder te brengen bij een andere verzekeraar.

Kies voor een goedkopere dekking 

Wil je geld besparen door over te stappen van autoverzekering? Kies bij een andere verzekeraar dan niet lukraak voor dezelfde dekking. Dit kan je weliswaar al een besparing opleveren, maar mogelijk kun je nog meer besparen op je autoverzekering. Als jouw auto nu nog allrisk verzekerd is, kun je de dekking WA of WA + Beperkt Casco overwegen. Deze dekkingen zijn weliswaar minder uitgebreid dan die van een allrisk autoverzekering (WA + Volledig Casco), maar toch kan het interessant zijn.

Als je twijfelt of het verstandig is om over te stappen naar een goedkopere dekking, neem je de leeftijd van je auto als uitgangspunt. Is je auto nog geen zes jaar oud? Verzeker hem dan allrisk. Jouw auto heeft in dat geval namelijk nog een behoorlijke dagwaarde. Mensen die in een auto van zes tot tien jaar oud rijden, verzekeren deze vaak met WA + Beperkt Casco. Voor auto’s ouder dan tien jaar wordt vaak enkel een WA-verzekering afgesloten. Wanneer je auto op basis van de leeftijd minder goed verzekerd kan worden, kun je overstappen. Dit hoeft overigens niet, want bij de meeste verzekeraars kun je jouw autoverzekering namelijk ook aanpassen.

Vergelijk autoverzekeringen om te besparen

Om te bepalen of overstappen van autoverzekering financieel interessant is, moet je een vergelijking maken. Zonder te vergelijken weet je immers niet of je kunt besparen. Wie niet veel tijd en moeite in een vergelijking wil steken, maakt gebruik van een vergelijkingssite. Je vult hier de eisen in waaraan een autoverzekering moet voldoen en de site vergelijkt op basis hiervan het aanbod van een groot aantal verzekeraars met elkaar. Lang hoef je niet te wachten, want binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien. Vaak staat de goedkoopste autoverzekering bovenaan, waardoor je direct ziet of je auto verzekeren goedkoper kan.

Verhoog je eigen risico

Heb je een goedkopere autoverzekering gevonden? Dan wil je misschien direct overstappen. Voordat je dit doet, raden wij je aan ook na te denken over het eigen risico. Bij autoverzekeringen geldt geen verplicht eigen risico, maar je kunt wel voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Je draait dan zelf op voor een deel van de kosten als je schade rijdt. Dit lijkt misschien een nadeel, maar er zit ook een voordeel aan. Door je eigen risico te verhogen daalt de premie van je autoverzekering namelijk. Zo kun je mogelijk nog meer besparen door over te stappen.

Bundel meerdere verzekeringen met elkaar

Overstappen kan je ook geld opleveren als jij je autoverzekering onderbrengt bij een verzekeraar waar je ook al andere verzekeringen hebt lopen. Bij veel verzekeringsmaatschappijen krijg je namelijk korting op de premie als je er meerdere verzekeringen afsluit. Loopt je autoverzekering hier nog niet? Dan kun je hier tevens je autoverzekering afsluiten. Ondanks dat dit misschien niet de goedkoopste autoverzekering is, kun je onderaan de streep toch geld besparen.