Herfstconcert Canticum in Ontmoetingskerk Eefde

0

GORSSEL/EEFDE – Op zondag 10 november zingt Canticum de romantische Mis in D op. 86 van Antonin  Dvořák. Omdat het orgel van de kerk in Gorssel wordt gerestaureerd, wordt het concert gehouden in de Ontmoetingskerk in Eefde.

Op verzoek van een bevriende architect die een kapel bij diens kasteel in Luzany had gebouwd, schreef Dvořák (1841-1904) voor de intieme beslotenheid van deze kapel Mis in D. Het is een fijnmazig werk, rijk aan expressie, dat alle kenmerken van zijn grotere romantische werken bezit.

Moravië en Bohemen

Dvořák werd geïnspireerd door de volksmuziek van Moravië en Bohemen, maar ook door zijn religieuze achtergrond. Het wordt een voornamelijk romantisch programma met muziek van Mendelssohn en Dvořák. Het koor maakt een uitstapje naar de 20e eeuw met Pater Noster van de Letse componist Peteris Vasks (1946).

Solisten

De solisten die meewerken zijn: Marjan Vleeming (sopraan), Minou Tuijp (alt), Marcel van Os (tenor) en Jaap Roos (bas). Wilbert Berendsen, organist van de Martinikerk in Doesburg, bespeelt het orgel. Dirigente is Paulien Roos-Bik.

Het concert begint op zondag 10 november om 15:30 uur. Toegangsprijs: 12 euro (tot en met 18 jaar gratis).

Meer op: www.canticumgorssel.nl