Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne

0
(bron: Stichting Lichtjesavond Laorne)

LAREN – Aanstaande zondag (6/11) wordt op de Algemene begraafplaats de 8e Lichtjesavond Laorne gehouden. Iederen is tussen 16:30 en 18:30 uur welkom om overledenen te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren aan de dood. Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte.

De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden. Kinderen die met hun ouders meekomen, kunnen onder begeleiding een vlinder versieren en deze plaatsen bij het graf van bijvoorbeeld hun opa of oma. Dit is bij de aula, waar ook koffie en thee wordt geschonken.

Gedichten en liederen

Op verschillende plekken op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Een van de gedichtenlezers is Tonny Kok. Hij is 42 jaar beheerder van de Larense begraafplaats. Veel Larenaren kennen hem. In december van dit jaar gaat hij met pensioen. Een gedicht draagt hij voor om zijn werk op de begraafplaats af te ronden. Tonny zette zich altijd vrijwillig in voor de Lichtjesavond. De Stichting Lichtjesavond Laorne is hem hier dankbaar voor.

Tijdens de Lichtjesavond zingt het koor dit keer Nederlandstalige liederen. Het wordt kortom weer een sfeervolle bijeenkomst, onder de gedreven leiding van Irma Wagenvoort

Vriendenfonds

De Lichtjesavond wordt georganiseerd door de Stichting Lichtjesavond Laorne in samenwerking met een groep van circa 45 vrijwilligers. Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen is de stichting afhankelijk van donateurs en vrije giften. Bijdragen zijn dan ook meer dan welkom op rekeningnummer: NL 55 RBRB 8836 6824 56, ten name van Stichting Lichtjesavond Laorne.

Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via: vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws:
www.facebook.com/lichtjesavondlaorne

(bron: Stichting Lichtjesavond Laorne)