Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne [afgelast!]

0
Lichtjesavond Laorne (foto: Ada Ritzer – AIM Fotografie)

LAREN – Op de Algemene Begraafplaats in Laren wordt op zondag 1 november de zesde editie van Lichtjesavond Laorne gehouden. Dan is er tussen 16.30 en 18.30 uur de gelegenheid om een overledene te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren.

[update] De Lichtjesavond is afgelast! Lees HIER meer over het alternatief.

Ieder kan dit op zijn of haar eigen manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden.

Gedichten en muziek

Daarnaast zijn er gedenktakken waar kaartjes, geschreven door de bezoekers, opgehangen kunnen worden. Op verschillende plaatsen op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf
gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Sing It uit Laren brengt toepasselijke liederen ten gehore.

Donaties

De Lichtjesavond wordt georganiseerd door de Stichting Lichtjesavond Laorne in samenwerking met een groep van ruim 50 vrijwilligers die verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen is de stichting afhankelijk van donateurs en sponsoren. Elke vrije gift is van harte welkom. Rekeningnummer: NL81 ASNB 0709 2047 28, t.a.v. mw. Y. De Kruijff. Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren.

De regels omtrent corona worden in acht gehouden.

Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws:
Facebook: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne