Hennie van der Most zet Wunderland Kalkar te koop

0
Wunderland Kalkar (bron: www.wunderlandkalkar.eu)

KALKAR/GORSSEL – De Gorsselse ondernemer Hennie van der Most (68) wil af van Wunderland Kalkar. Hij vraagt er 16 tot 18 miljoen euro voor. De opbrengst zou Van der Most willen gebruiken voor een nieuw attractiepark in Rotterdam.

Dat melden de regionale krant Rheinische Post en de website over attractieparken Looopings.

Kalkar Freizeitpark, dat eerder Kernwasser Wunderland heette, omvat een attractiepark, een hotel en een beurscomplex. Het terrein omvat 55 hectare, waarvan 24 hectare bebouwd. Er zijn 40 attracties, 435 hotelkamers met 1000 bedden, 20 vergaderzalen en zeven cafés. Van de bezoekers is 60 procent Duits en 40 procent Nederlands. Het park ligt op een steenworp afstand van de grens bij ‘s Heerenberg.

Geen ontslagen
Bedrijfsleider Han Groot Obbink zegt tegen regionale media dat er geen haast is bij de verkoop. ,,Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar een serieuze ondernemer is met een hart voor de zaak. We zijn niet op zoek naar een cowboy.” Van der Most en Groot Obbink willen bovendien niet dat er medewerkers worden ontslagen.

Tegen de Rheinische Post zegt Obbink dat het prima is als zich morgen een verkoper meldt maar dat dit ook pas over 5 of 10 jaar kan gebeuren.

Evenementen en beurzen
De zaken gaan naar eigen zeggen goed. Vooral het enige jaren geleden genomen besluit om zich meer te richten op evenementen en beurzen pakte goed uit. Er komen jaarlijks tienduizenden bezoekers naar beurzen die in de hallen langs de Rijn worden gehouden.

Investeringen en renovaties gaan in Kalkar gewoon door. Zo wordt het hotel opgeknapt en wordt momenteel gewerkt aan een enorme nieuwe waterglijbaan.

Kernreactor
Van der Most zorgde in 1995 voor sensatie door de nooit in gebruik genomen kernreactor in Kalkar aan te kopen. Daar ontstond Kernwasser Wunderland, dat in 2015 werd omgedoopt in Wunderland Kalkar.

In Rotterdam werkt Hennie van der Most aan een nieuw attractiepark op het voormalige terrein van afvalverwerker AVR. Daar realiseerde hij al het draaiende restaurant UFO, op ruim 40 meter hoogte.

Van der Most was tot afgelopen voorjaar raadslid voor de VVD in de gemeente Lochem.

Hennie van der Most (bron: vandermost.nl)