Heidebrand Grote Veld vermoedelijk aangestoken

0
De heidebrand bij Vorden lijkt te zijn aangestoken (foto: LokaalGelderland.nl)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
VORDEN/ALMEN – De heidebrand in de omgeving van de Heidepolweg en Larenseweg bij Vorden – en dichtbij de gemeentegrens met Lochem – is vermoedelijk aangestoken. Bij de brand ging donderdagavond een stuk heide van 300 bij 300 meter in vlammen op.

De brand in natuurgebied het Grote Veld werd kort na 21.00 uur gemeld door een vogelspotter die door het bos fietste. De brandweer van Almen was als eerste aanwezig en ondernam de eerste bluspoging. Al snel kregen zij hulp van korpsen uit Vorden, Laren, Hengelo en Brummen. Ook werden er enkele grote tankwagens ingezet om de blusvoertuigen te voeden met water. De brandweer zette veel materieel in omdat de brand dichtbij een bosperceel woedde.

Bij de brand was sprake van een grote rookontwikkeling. Deze was in de verre omtrek te zien en ook de brandlucht was van grote afstand te ruiken. Na een uur kwam het sein brand meester, maar het nablussen nam nog enkel uren in beslag.

De brand is vermoedelijk aangestoken. Het team brandonderzoek stelt daarom een onderzoek in. Vijf jaar geleden woedde er op ongeveer dezelfde plek ook al een grote heide/bosbrand. Ook die bleek toen aangestoken te zijn.