Provincie na ongeluk: ‘geen extra maatregelen op N348’

0
Bij het ongeval in Eefde vielen 3 gewonden (foto: LokaaalGelderland.nl)

(dit is een bericht van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
EEFDE/GORSSEL – De provincie Gelderland neemt geen aanvullende maatregelen op de N348. Dinsdag gebeurde er een ernstig ongeluk op de provinciale weg bij Eefde. ,,We betreuren ieder ongeluk. Maar elk ongeluk heeft een andere oorzaak”, zegt een woordvoerder.

Twee personenauto’s kwamen dinsdag met elkaar in botsing, drie inzittenden raakten gewond. Twee daarvan moesten door de hulpdiensten uit de voertuigen worden bevrijd. De weg was enkele uren dicht. De provincie ziet nog geen aanleiding om maatregelen te nemen op de weg.

60 km/u-proef

De provincie gaat wel gedurende enkele maanden, maximaal een half jaar, een proef doen met een snelheidsverlaging. Op de weg mag nu 80km/u gereden worden, dat wordt tijdelijk 60km/u. De weg is een gebiedsontsluitingsweg van Zutphen richting snelweg de A1. ,,Het wegbeeld komt niet overeen met de functie van een gebiedsontsluitingsweg. Er zijn veel erfaansluitingen en dicht op de weg staande (dikke) bomen in wat de obstakelvrije-zone zou moeten zijn.”

“Elk ongeluk is anders, het ligt niet altijd aan de weg” – Provincie Gelderland

De plannen voor de snelheidsverlaging bestonden al, en zijn al in voorbereidende fase. “Elk ongeluk is anders, het ligt niet altijd aan de weg. Daarnaast is heel direct iets aanpassen gewoon niet mogelijk.” Daarnaast wil de provincie nog geen conclusies trekken, omdat de oorzaak van het ongeluk nog onbekend is.

Gedrag

Volgens de woordvoerder is het belangrijk dat mensen alert zijn in het verkeer. “Ieder ongeluk is er één teveel. Maar we willen wel benadrukken dat het gedrag van de automobilisten ook een grote rol speelt, daar moet ook echt iets aan gebeuren. Alert zijn, rekening houden met elkaar en goed opletten. Onze aandacht gaat dan ook heel erg uit naar gedragsinterventie.” aldus de provincie.