Handig: overzicht standpunten van alle Lochemse partijen

0
Foto ter illustratie

LOCHEM – De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Bij de keuze van een partij is het van belang dat zoveel mogelijk standpunten overeenkomen met je eigen opvattingen. Arjan Boeijink, zelf nummer 6 op de kandidatenlijst van Gemeente Belangen (GB) maakte een handig overzicht.

Boeijink nam de 30 vragen uit de Stentor Kieswijzer als uitgangspunt voor een spreadsheet. Vervolgens is te zien of een partij het eens of oneens is met de stelling, of er neutraal tegenover staat.

Update:
De eerder hier gepubliceerde originele spreadsheet hebben we verwijderd omdat de Stentor van mening is dat het gebruik van de stellingen uit de gemeentekieswijzer een inbreuk op het auteursrecht is. De afbeelding (screenshot) van de oorspronkelijke scrollbare spreadsheet mag wel blijven staan.

Toelichtingen
Arjan Boeijink ondervond overigens dat in het in de toelichting van de partijen bij sommige stellingen lijkt of ze het eens zijn, terwijl de een vervolgens een ‘oneens’ geeft en de ander een ‘eens’.

Door kleuren te gebruiken is gemakkelijk te zien waar de overeenkomsten en de tegenstellingen zitten.

Hieronder is de oorspronkelijke spreadsheet weergegeven als afbeelding.
Tekst te klein op je scherm? Gebruikt control + of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor ‘afbeelding openen in nieuw tabblad’. Daarna kun je de afbeelding vergroten.

(bron: de Stentor Kieswijzer |  maker Arjan Boeijink/GB)