Grootouders bezorgd om toekomst kleinkinderen

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – “Ik maak me grote zorgen om de toekomst voor onze kleinkinderen. De gevolgen van de klimaatverandering – extreme hitte, extreme droogte en verlies aan biodiversiteit – hebben grote gevolgen voor het leefklimaat”, zegt Machuut Eversteijn (71) uit Lochem. Net als Anne (73 ) en Frank (74) van Schagen uit Gorssel heeft hij zich aangesloten bij de landelijke en onafhankelijke beweging van Grootouders voor het Klimaat.

Machuut Eversteijn: “We kunnen niet blijven toezien en afwachten, want deze (onzichtbare) vijand rammelt aan alle kanten aan onze deuren. Iedereen moet meedoen, maar vooral de politiek moet helderheid verschaffen en faciliteren.”

Anne en Frank van Schagen zeggen: ‘Wij zijn verantwoordelijk voor een leefbare toekomst van onze kleinkinderen. Het klimaat verandert, energiebronnen raken op, enzovoort. Wij moeten iets doen. Verantwoorde keuzes maken in alle opzichten. Bij voorbeeld in consumptiegedrag en politieke keuzes. Begin nu en dicht bij huis.” John Susebeek (73) uit Lochem vult aan: “Plant bijvoorbeeld nu een boom voor je kleinkind. Dat helpt bij de CO2-afvang. Kleine bijdragen helpen ook”.

Klimaatalarm

Grootouders steunen het Klimaatalarm op 14 maart. Het Klimaatalarm is een oproep aan alle politieke partijen voor een daadkrachtig en effectief klimaatbeleid. De grootouders steunen de actie, die in 44 plaatsen in Nederland plaatsvindt, van harte. Maar fysieke deelname in de meest dichtstbijzijnde plaats, Deventer, is door corona en hun
leeftijd geen optie. “Gelukkig kan je ook thuis online deelnemen”, zegt Eversteijn. Dat is veilig en makkelijk.

Aanmelding is verplicht, voor zowel fysieke als online deelname. Meer informatie op: www.grootoudersvoorhetklimaat.nl of www.klimaatmars2021.nl.