Graafschapterrein: Het spel is op de wagen…

0
Een groot deel van de bestrating was maandag aan het einde van de dag al verdwenen (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het is zo ver. Maandag zijn de werkzaamheden, die moeten leiden tot een transformatie, van het Graafschapterrein uit de startblokken gekomen. En het tempo zit er meteen al goed in. Maar zoals altijd gaat ‘afbreken’ vrijwel zeker sneller dan weer ‘opbouwen’.

Ongeveer een kwart van het terrein is afgezet met bouwhekken en binnen dag is daarbinnen ook al bijna de gehele bestrating verdwenen. Binnen de omheining valt ook het gedeelte waar de bushalte staat en de containers van de milieustraat. Wie recyclebaar afval kwijt wil komt overigens niet vergeefs. De containers staan er nog steeds, maar tijdelijk bovengronds.

lees verder onder de foto…

De tijdelijke milieustraat op het Graafschapterrein (foto: LochemsNieuws)

Ingang Albert Heijn

Het was voor velen wel even zoeken naar de toegang tot Albert Heijn. De supermarkt is nu bijna geheel door bouwhekken omgeven. Slechts het verhoogde pad langs de fietsenstalling biedt nog toegang tot de winkel.

De ambulante handelaren, zoals Zeevishandel De Graafschap, gaan tijdens de werkzaamheden gewoon door, al zal dat op wisselende plekken zijn.

De start van de werkzaamheden was al voor vorige week afgekondigd. Toen zijn echter alleen wat borden geplaatst en werden de stammen van de aanwezige bomen ingepakt om ze te beschermen tegen het bouwgeweld van de komende tijd.

Blauwe zone

Tijdens de werkzaamheden, die vermoedelijk tot eind mei duren, is het Graafschapterrein een blauwe zone. Dat wil zeggen dat de parkeerschijf moet worden gebruikt en er niet langer dan 2 uur geparkeerd mag worden. Dat is overigens nog lang niet tot iedereen doorgedrongen. Achter de voorruit van veel auto’s ontbreekt de schijf met de aankomsttijd nog.

Langparkeerders

Langparkeerders zijn tijdelijk ‘verbannen’ naar andere locaties. Omwonenden kunnen met een ontheffing parkeren langs de Oosterbleek. Medewerkers van de supermarkten kunnen hun auto kwijt op het voormalige terrein van Reudink aan de Graaf Ottoweg. Verder is langer parkeren mogelijk aan de Mauritsweg en een tijdelijk parkeerterrein aan de Julianaweg (voormalige BIM-terrein).

En tenslotte mag op woensdag, vrijdag en zaterdag ook langdurig worden geparkeerd bij het gemeentehuis aan de Hanzeweg.

De plek van de milieustraat en de bushalte (foto: LochemsNieuws)