Goed voorbereid online op weg met nieuwe fietseropuit app

0
(foto:pixabay.com)

Van de 4,5 miljard fietsritten die Nederlanders jaarlijks maken hebben 630 miljoen fietsritten een recreatief karakter. Veel van deze recreatieve fietsers willen zich (on- en offline) goed voorbereiden op zo’n fietstocht. De nieuwe app Fietseropuit (voor iOS en Android) biedt fietsers de mogelijkheid hun eigen fietstocht op maat te maken en leidt de fietsers en passant langs mooie pleisterplekken om even op adem te komen.

Eén van de beste manieren om Nederland te beleven is per fiets of te voet. Trappend en dwalend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. Schitterend blauwe grasklokjes, sporen van een ree, bosparelmoeren op bramenbloesems. Laat je verrassen door de prachtige tuinen van een verscholen landgoed en sta in de ochtendschemer oog in oog met een koppel edelherten. Fietseropuit.nl wil je deze sensatie graag laten ervaren vanaf je fiets en biedt hiervoor een online fietsrouteplanner met allerlei leuke snufjes.
De website fietseropuit.nl wordt al door (‘s winters) 30 duizend tot (‘s zomers) 300 duizend fietsers bezocht. Ruim zestig procent van deze bezoekers plant daadwerkelijk een fietsroute, drukt deze af en deelt deze met vrienden. De nieuwe fietseropuit app maakt het iedereen nog gemakkelijker en brengt alle mogelijkheden van de website letterlijk ook óp de fiets onder handbereik. De website is gratis te gebruiken maar als lid heb je nog meer voordelen, waaronder het gebruik van de app.

Je eigen route uitstippelen
Betalende gebruikers kunnen hun eigen route samenstellen en daarbij kiezen voor een regio, van straat tot straat en een routetype: via een fietsknooppuntennetwerk, een korte, natuurlijke, vlakke, sportieve of snelle route: de app rekent het allemaal het razendsnel uit. Vervolgens kunnen ze er ook zelf een naam aan geven, wat het terugvinden van de route (bijvoorbeeld: ‘zaterdagmorgen Hoge Veluwe of ‘ritje met gezin rond Assen’) een stuk eenvoudiger maakt.

Fietseropuit is niet alleen een planner waar je eenvoudig een rondje op maat kan plannen, maar ook een routeplanner die leuke “afstappers” laat zien in de zelf gemaakte route. Door heel Nederland zijn volop mogelijkheden om de mooiste routes te fietsen via Fietseropuit.nl.

De app van Fietseropuit is voor iedereen toegankelijk die maar routes wil uitzetten. Verder kunnen betalende gebruikers (eerste maand gratis, daarna voor 19 euro per jaar) opgeslagen routes oproepen, routes delen met eigen relaties, hun eigen routes publiceren op fietseropuit.nl. Ook kunnen zij beoordelingen ontvangen van deze openbare routes, en routes van anderen beoordelen. Verder worden ze in staat gesteld om opmerkingen door te geven over de bestaande infrastructuur, de bewegwijzering en informatiepunten (poi’s). Het gebruikte fietsnetwerk is van OpenStreetMap. Deze open data is gedetailleerd, actueel en uiteraard gratis. Het bestand wordt volledig door vrijwilligers, de fietsers zelf dus, bijgehouden. Bovendien ontvangen zij maximaal 6 keer per jaar een nieuwsbrief met tips en aanbiedingen op basis van hun eigen profielvoorkeuren.
LogoFietsEropUit