GGD stelt groepsvaccinatie 4- tot 18-jarigen uit

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De GGD heeft het groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot het najaar. Het was de bedoeling om op 25 maart te komen prikken in de gemeente Lochem. Dat gaat dus niet door. De inentingen tegen meningokokken gaan wel door, maar op kleinere schaal.

Vanaf 16 maart 2020 onderbreekt GGD Noord- en Oost-Gelderland het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de 21 gemeenten in de regio. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020.

Wél meningokokken

De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment. Reden hiervoor is dat de GGD alle capaciteit nodig heeft voor de inzet tegen het coronavirus. Ook geeft de GGD hiermee gehoor aan de oproep met niet meer dan honderd mensen tegelijk op één locatie te zijn.

Uitstel is geen probleem

De BMR/DTP en HPV-vaccinaties zijn standaardvaccinaties die uitstel kunnen verdragen. De meningokokkenvaccinaties horen bij een uitbraakmaatregel, daarom worden deze vaccinaties nog wel gegeven. Hiervoor stelt de GGD wel een nieuwe planning en werkwijze op. Deze vaccinaties vinden in ieder geval plaats vóór juli.

Vaccinaties 0- tot 4-jarigen gaan door

Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties voor 0- tot 4-jarigen gaan wel door. Vragen hierover kunnen worden gesteld aan de lokale JGZ 0-4-afdeling.

De kinderen en hun ouders/verzorgers krijgen bericht over de nieuwe vaccinatiedata.