Home Lifestyle Gezondheid GGD biedt gesprek met arts en begeleiding bij prikangst

GGD biedt gesprek met arts en begeleiding bij prikangst

0
Vaccinatielocatie van de GGD (bron: GGD NOG)

LOCHEM/APELDOORN – Om de vaccinatiegraad nog verder te verhogen verlengt de GGD de mogelijkheid om zich zonder afspraak te laten prikken op verschillende locaties in de regio. Mensen die twijfelen of met vragen zitten kunnen eerst met een arts praten. En mensen met prikangst kunnen begeleiding krijgen.

De afgelopen week was het in onder meer Zutphen, Lichtenvoorde en Doetinchem mogelijk om zonder afspraak een eerste prik te laten zetten. De GGD Noord- en Oost-Gelderland meldt dat hierop zeer positief is gereageerd. Aantallen worden niet genoemd. De vrije inloop wordt de komende week opnieuw gehouden in Apeldoorn, Doetinchem, Harderwijk, Lichtenvoorde en Zutphen, dagelijks van 8.00 tot 19.00 uur.

Gesprek met arts

Na een gesprek met de arts kan de bezoeker meteen besluiten zich ter plaatse te laten vaccineren. Wie niet is overtuigd of wie nog bedenktijd nodig heeft kan weer vertrekken en eventueel later terugkomen. Ook dan is een afspraak niet nodig.

Prikangst

Per locatie is nu ook iemand aanwezig die ervaring heeft met prikangst. Bij binnenkomst kan worden aangegeven dat men zich niet prettig voelt bij het idee zich te laten prikken. Dan wordt de tijd genomen voor de betrokken bezoeker. Wie dit wil kan zich dan ook liggend laten vaccineren. Ook mag men iemand meenemen als steun en toeverlaat.

Tweede prik

Bij een bezoek aan een priklocatie is het belangrijk dat men een ID-bewijs meeneemt. Na de prik wordt meteen een afspraak gemaakt voor de tweede. Deze vindt minimaal na 4 weken na de eerste prik plaats. Mogelijk moet men hiervoor naar een andere locatie omdat een aantal prikposten binnenkort wordt gesloten.