Gevonden en verloren voorwerpen gemeente Lochem op iLost

0
Foto ter illustratie (foto: Antonis Spiridakis on Unsplash.com)

LOCHEM – Via een directe koppeling op de gemeentelijke website lochem.nl komen verloren en gevonden voorwerpen automatisch op het onlineplatform iLost terecht. Melden en zoeken is daar eenvoudig.

Via iLost kan een verloren voorwerp ook worden gezocht buiten de gemeente. ,,De afspraak in Nederland is dat als inwoners spullen zijn kwijtgeraakt of hebben gevonden, ze dit kunnen melden bij de gemeente. Doordat we aansluiten op iLost wordt dat gemakkelijker”, vertelt burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Het platform is gericht om te zoeken, melden en matchen.

Happy losers
Voor ‘happy losers’, zo is te lezen op de website. Eén op de drie voorwerpen komt via iLost terug bij de eigenaar, zo is de claim. ,,De ervaring van andere gebruikers laat zien dat het werkt. De site heeft een heldere manier om spullen te vinden en te registreren. Dat maakt het gebruik gebruiksvriendelijk en simpel. Deze moderne tool past goed bij het verder verbeteren van onze dienstverlening”, aldus Van ’t Erve.

Naast gemeenten maken bijvoorbeeld ook vervoersmaatschappijen, ziekenhuizen, attractieparken en evenementenorganisaties gebruik van iLost.

Melden
Vanaf 1 februari kunnen inwoners HIER terecht om gevonden en verloren voorwerpen te melden en te zoeken. Wie geen toegang heeft tot internet kan ook nog altijd terecht bij de balie van het gemeentehuis. Een telefonische melding kan worden gemaakt via (0573) 289 222.