Gerleland schenkt beschermende materialen aan huisartsenpost

0
Deze materialen gingen van Gelreland Paradontologie naar de huisartsenpost (eigen foto)

ZUTPHEN/LOCHEM – Gelreland Parodontologie uit Zutphen heeft beschermende materialen geschonken aan de huisartsenpost, die vanuit het Gelre Ziekenhuis in de hele regio actief is. Net als andere tandheelkundige praktijken is ook Gelreland minimaal tot 6 april gesloten.

Omdat alleen spoedgevallen worden behandeld zijn is in de eigen praktijk veel minder nodig, zo meldt Richard Koop. “Als dank en steun aan de huisartsen die in deze extreme tijd dag en nacht aan het werk zijn, hebben wij drie dozen vol handschoenen, mondmaskers en desinfectiematerialen afgegeven bij de huisartsenpost. Dit is ons applaus voor hen die vechten voor het leven van een ander. Hopelijk zal dit hen een kleine beetje helpt in deze zware tijd”, zo zegt hij.

Zijlijn

Koop laat verder dat het een beetje vreemd voelt om als zorgverlener langs de zijlijn te moeten staan. Hij staat overigens volledig achter de genomen maatregelen: “De gezondheid van ons allen gaat immers voor alles.”

Oproep

Eerder deed LochemsNieuws een oproep aan iedereen die over mondkapjes beschikt om deze af te staan aan huisartsen of zorginstellingen in de regio.