Geopend: Hangar Café Lochem

0
Hangar Café Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Zonder grootse plichtplegingen zwaaiden woensdagmiddag om 15.00 uur de deuren van Hangar Café Lochem aan de Nieuwstad voor het eerst open. De formule laat zich in weinig woorden samenvatten: Beer, Burgers, Music & More.

Luchtvaart
De inrichting van de zaak – gevestigd in het pand waar afgelopen voorjaar Rob’s Gastro Bar stopte – is ‘industrieel’ te noemen en ademt de sfeer van luchtvaartpioniers. Eén wand is voorzien van een enorme gekooide propeller.

Muziek
De inrichting is afgekeken van brasserie The Hangar in Teuge, van dezelfde eigenaar. Ziedaar de link met de luchtvaart. In Lochem ligt het accent meer op het café-gedeelte. In het weekend draaien dj’s muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Op zondagmiddag is er live-muziek. Geen grote bands maar maximaal drie-mans-formaties. Het mag duidelijk zijn: Hangar café mikt op de eerste plaats op de oudere jongere.

Het café is een project van Henk en Carla Schaasberg die ook eigenaar zijn van onder meer Bistro Graaf Floris in het Lochemse stationsgebouw.

Kaart
De kaart heeft door de burgers (180 gram per stuk) en de hot-dogs op het eerste gezicht een Amerikaanse uitstraling. Maar er is meer; zoals de oer-Britse fish & chips, Mexicaanse nachos, Franse croquetterie’s en Thaise gerechten.

Drinks
Uit de tap stroomt Hertog Jan bier (pils, Weizener en seizoensbier), Leffe (blond en dubbel) en een Karmeliet triple van 8,4%. Daarnaast zijn er de nodige speciaalbieren uit de fles verkrijgbaar. De wijnkaart biedt ook veel keus en wie wat de vieren heeft vindt er de Hangar Rosé of White Bubbles. Gin-Tonics, cocktails en mixen maken de kaart compleet.

Café Hangar is op maandag gesloten. Dinsdag, woensdag, donderdag is de deur open vanaf 15.00 uur en vrijdag, zaterdag, zondag is dat vanaf 14.00 uur het geval.

Bekijk hieronder nog 3 foto’s van Café Hangar:

Hangar Café Lochem (foto: LochemsNieuws)
Hangar Café Lochem (foto: LochemsNieuws)
Hangar Café Lochem (foto: LochemsNieuws)