Gemeenteraad vergadert weer in het gemeentehuis

0
De gemeenteraad van Lochem (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De gemeenteraad vergadert tijdens de laatste twee politieke avonden voor het zomerreces weer fysiek in het Lochemse gemeentehuis. Insprekers zijn dan ook weer in levenden lijve welkom. De publieke tribune blijft nog wel gesloten.

De mogelijkheden om schriftelijk of vanuit huis mee te spreken blijven bestaan. De vergaderingen zijn meest live en deels achteraf te belijken via http://www.lochem.nl/politiekeavond.

De agenda van de Politieke Avond van 28 juni is anders in verband met de behandeling van de kadernota 2022. Om 16.45 uur zijn er twee rondes met tafelgesprekken. Daarna is er een raadsvergadering. Deze begint om 19.30 uur. Tussen de vergaderingen door zijn er pauzes om de zalen te reinigen en te ventileren.

5 juli

Op 5 juli 2021 begint de Politieke Avond ook eerder dan gebruikelijk: om 18:00 uur. Kijk op www.lochem.nl/politiekeavond voor de complete agenda’s en de precieze tijden.

Het meespreken bij tafelgesprekken blijft mogelijk. Hieronder de mogelijkheden en regels zoals gecommuniceerd door de gemeente:

1. U kunt tijdens het tafelgesprek in het gemeentehuis meespreken. U moet zich hiervoor aanmelden bij de griffie via het aanmeldformulier dat is te vinden op www.lochem.nl/politiekeavond of door te bellen naar (0573) 289 222. Aanmelden kan t/m de donderdag voor de Politieke Avond. Bij het inspreken staat de veiligheid voorop: de plek wordt tussen de verschillende insprekers steeds schoongemaakt en u zit op minimaal 1,5 meter afstand van de raadsleden.

2. Ten tweede blijft het mogelijk met uw computer of tablet live mee te spreken tijdens het tafelgesprek. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden bij de griffie zoals hierboven staat aangegeven.

3. Daarnaast is het mogelijk uw bijdrage schriftelijk met de raad te delen. Dit kan uiterlijk de donderdag vóór de Politieke Avond. Uw bijdrage voegen we toe aan de vergaderstukken. De raadsleden kunnen dan voor de vergadering kennisnemen van uw standpunt. U kunt uw bijdrage mailen naar: griffie@lochem.nl of per post versturen naar: Gemeente Lochem, t.a.v. De Griffie, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Houdt u er wel rekening mee dat het verwerken van de post enkele dagen kan duren. We raden daarom aan uw bijdrage te versturen per e-mail.